Google Adsense Kodu

Yönetim ve Organizasyon – Çalışma Testi (2)

Yönetim ve Organizasyon – Çalışma Testi (2)

1. Doğru kararların alınması ve bu kararların başarıyla uygulanması olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir ?

Doğru! Yanlış!

2. Örgüt içerisindeki yetki ilişkilerinin tanımlanması ve komuta zincirinin kurulması aşağıdaki yönetim fonksiyonlarından hangisinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi yönetim kavramı içerisinde düşünülebilecek temel faaliyetlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi Mintzberg’e göre bireyler arası rollerden biridir?

Doğru! Yanlış!

5. Bir işletmenin (örgütün) çevresinin sınıflandırılmasında aşağıdakilerden hangisi kullanılır?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi bilimsel yönetim yaklaşımının öncüsü olarak kabul edilen isimlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi Weber’in ideal bürokrasi yaklaşımının temel varsayımlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

8. İşe yeni giren çalışanların, işletme içinde etkin bir biçimde çalışabilmesi için, gerekli tutumları, bilgiyi, becerileri ve davranışları öğrendikleri sürece ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Klasik Yönetim Yaklaşımı'nın varsayımlarını doğrulamak üzere başlatılan araştırma aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangileri yenilikçi işletme (örgüt) kültürünün niteliklerindendir?

Doğru! Yanlış!

11. Sistemin bozulma eğilimi göstermesine ve sonunda ortadan kalkmasına karşı sistemin devamlılığının sağlanması için ortaya konulan her türlü çabaya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. İşletme ve işletme faaliyetleri üzerinde doğrudan etkisi olan çevreye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Toplumdaki yerleşik inançlar, yaşam tarzları, düşünce sistemleri gibi konular aşağıdaki faktörlerden hangisinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

14. Sayısal yönetim yaklaşımlarının ortaya çıkmasına neden olan gelişme aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Belirsizlik ve karmaşa ortamlarında yöneticilerin yararlanabileceği karar alma yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Bir örgüt içerisindeki davranışların şekillenmesinde etkili olan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Bir yıl ve daha kısa bir planlama ufku içeren plan türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Önceden tekrarlanmış, rutin ve gelecekte de gerçekleşmesi öngörülmüş durumlara bağlanmış kararlar aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Bir konuda gelecekte gerçekleştirilmek istenen nihai sonuçları ifade eden kavram aşağıdaki kavramlardan hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Geçmiş deneyimlerle ilgili tam bilgi sahibi olunup, gelecek dönemlerdeki çevresel gelişmelerin ve sonuçlarının net olarak görülebildiği koşulları ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Yönetim ve Organizasyon - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın…
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir… Yolun açık, başarıların daim olsun…