Google Adsense Kodu

2017-2018 – Görsel Kültür – Üç Ders Sınavı

2017-2018 – Görsel Kültür – Üç Ders Sınavı

1. "Yapay dağ görüntüsünde olan ve üzerinde bir tapınağın durduğu anıtsal yapılardır. Mezopotamya dışında pek çok uygarlık tarafından farklı inançlar ve tanrılar için inşa edilmiştir." Yukarıdaki bilgi aşağıdaki yapı tiplerinden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

2. Endüstri tasarımının öncüsü kabul edilen akademisyen, mimar ve ressam aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Dünyaca ünlü bir sanat eseri olarak her sene binlerce izleyicinin ziyaret ettiği “Ayasofya”nın yapıldığı dönem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Çinileriyle ünlü Selçuklu sarayı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Kuzeyin Mona Lisa’sı olarak da bilinen “İnci Küpeli Kız” isimli tablo aşağıdaki sanatçılardan hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

6. Özellikle kütlelerin iç boşluklarını heykelin önemli bir parçası olarak kullanmadaki ustalığıyla öne çıkan gerçeküstücü (Sürrealist) heykel sanatçısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. “Azize Teresa” adlı heykeli yapan İtalyan sanatçı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. “Gece Devriyesi” tablosunun HollandalI ressamı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Türkiye'nin ilk kadın fotoğrafçısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Gümüş nitrat ve nitrit asite daldırılan kalsiyum karbonatın, güneş ışığında pozlandığında, koyu mora dönüştüğünü 1727 yılında yaptığı deneyle tespit eden bilim adamı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Karanlık kutuyu tarihte ilk kez bilimsel bir deneyde kullanan ve çalışma sistemini açıklayan kişi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdaki yönetmen ve film eşleşmelerinden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi görsel biçime ilişkin değerlendirme içerisinde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

14. Piri Reis’in, harita ve görsel okur yazarlık açısından son derece önemli olan eseri aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. ilk kalıcı iletişim çabaları çerçevesinde, İnsanın yaşantısındaki ilerleyişi süresince ve yaşanan kültürel gelişmeler sonucunda aşağıdaki hangi konu önemli bir nokta olarak ortaya çıktı?

Doğru! Yanlış!

16. Hayvan derisinden elde edilen yazı malzemesi parşömeni ilk üreten toplum aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. 2000’li yıllardan itibaren giderek yaygınlaşan veri taşıma gereci aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Hristiyan manastırı eğitim ve kültüründe kullanılan el yazması kitaplara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Gutenberg’den 400 yıl sonra, Ottmar Mergenthaler’in ürettiği, yüksek adetlerde baskı yapabilen baskı makinesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. “Bir yazıyı meydana getiren harf ve işaretlere bakıp bunları seslendirmek veya düşünceyi anlamak” olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Görsel Kültür - Üç Ders Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…