Google Adsense Kodu

2018-2019 – Temel Afet Bilgisi – Vize Sınavı

2018-2019 – Temel Afet Bilgisi – Vize Sınavı

Soru 1- Uluslararası afet veri tabanı (EM-DAT) bilgilerine göre 1900-2016 yılları arasında dünya üzerinde kaç tane doğa kaynaklı afet meydana gelmiştir?

Doğru! Yanlış!

Soru 2- Bazı afetlerin aniden, bazılarının ise bir zaman önce uyararak meydana gelmesi doğa kaynaklı afetin aşağıdaki özelliklerinden hangisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

Soru 3- Aşağıdakilerden hangisi bir afetin doğrudan etkilerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

Soru 4- Yapılan bir sınıflamaya göre, atmosfer olayları sonucunda meydana gelen afetlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 5- Aşağıdakilerden hangileri teknolojik afet türüne örnektir?

Doğru! Yanlış!

Soru 6- Boyuna deprem dalgaları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

Soru 7- Deprem ile ilişkili yukarıdaki kavramlar ve bunların tanımları ile ilgili aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

Soru 9- Litosfer ile çekirdek arasında kalan ve kalınlığı 2.900 km. olan kuşağa ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 10- Yerin içinde depremin enerjisinin ortaya çıktığı noktaya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 11- Gök gürültüsü, çakım ve yıldırım gibi elektrik olayları ve sağanak yağış, bazen dolu ve hortumun görüldüğü fırtına, gök gürültülü sağanak şeklinde gelişen hava olayı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 12- Dünyada bir günde oluşan şimşek sayısı yaklaşık olarak kaçtır?

Doğru! Yanlış!

Soru 13- 100 yıllık sel ifadesinin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 14- Görüş mesafesini yağan kar ile 400 metrenin altına düşüren, en az üç saat süren ve 56 km/saat hızında veya daha şiddetli rüzgarlar ile görülen kar fırtınasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 15- Şiddetli doğrusal rüzgarlar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? I. Poyraz, Türkiye’de kuzeydoğudan esen soğuk rüzgardır. II. Lodos, Türkiye’de güneybatıdan esen sıcak ve nemli rüzgardır. III. Hortum, birkaç yüz metre çaplı ve ilerleme hızı 50 km/saati bulabilen rüzgardır. IV. Bir hortumun dönme hızı 500 km/saati ve yükselme hızı 350 km/saati bulabilir.

Doğru! Yanlış!

Soru 16- Aşağıdakilerden hangisi, EUR-OPA ve UNISDR 2011 raporlarına göre, sürdürülebilir bir kalkınma, diğer bir deyişle iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine dirençli bir ülke için öncelikle yapılması gereken uyarlama çalışmaları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

Soru 17- Bir sistemin iklim değişkenliği ya da değişikliğinden olumlu ya da olumsuz şekilde etkilenme derecesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 18- UNDP’nin belirlediği İklim Risk Yönetimi çalışmasının son aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 19- Aşağıdakilerden hangisi küresel iklim değişikliklerinin Türkiye’deki su kaynaklarında yaratabileceği etkilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 20- Aşağıdakilerden hangisi afet risk yönetiminin temel unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 – Temel Afet Bilgisi – Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: