Google Adsense Kodu

2018-2019 – Genel İşletme – Final (Ünite 5-6) Deneme Sınavı

2018-2019 – Genel İşletme – Final (Ünite 5-6) Deneme Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi planlamanın başlıca özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. İşletmelerin sosyal yönünü vurgulayan ve iş ortamı içerisinde çalışanların birbirleri ile olan ilişkilerini ve bunları kapsayan davranış süreçlerini ifade eden örgütlenme süreci aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. "Yönetim fonksiyonlarından ilki olarak kabul edilen ___________ , amaçlar ile bunlara ulaştıracak araçların ve olanakların seçimi veya belirlenmesidir. __________ ile neyin, ne zaman, nerede, nasıl, kim tarafından, hangi sebeple, hangi maliyet-süre ve kalitede yapılacağı gibi sorulara cevap aranır. ___________ diğer yönetim fonksiyonlarının tamamını harekete geçiren, yönetimin ilk fonksiyonu olarak kabul edilir. Diğer yönetim fonksiyonlarının başarıya ulaşabilmesi, öncelikle ___________ fonksiyonunun etkin biçimde yerine getirilmesine bağlıdır." Yukarıdaki paragraftaki boşlukları aşağıdaki hangi kelime doldurur?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi planlamanın başlıca özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Yöneticinin emrinde çalışanları motive etme ile ilgili sorumluluklarını kapsayan rolü aşağıdakilerin hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Bir işletmede temel karar organlarının ve hiyerarşik yapıdaki diğer bütün kademelerin belli bir siyasal görüşe bağlılığa ya da aile mensupluğuna dayalı olarak değil, uzmanlık ve yetenek esasına göre seçilen kişiler tarafından doldurularak yapılan yönetim aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi yönetimin unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdaki yönetim gruplarından hangisinin yönetim piramidindeki görevi; işletmenin tamamını ilgilendiren faaliyetleri yerine getirmek, örgütsel amaç, politika ve stratejileri oluşturmaktır?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri yönetsel yeteneklerdendir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri “Kişilerarası Roller”dendir?

Doğru! Yanlış!

11. Tüketicinin satın almayı düşündüğü ürün ya da hizmetin, onun ihtiyaç ve isteklerini ne kadar karşılayacağını ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi endüstriyel ürünlerin sınıflandırılmasında kullanılan sınıflandırma ölçütleri arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

13. "Üretim yapmak için takip edilecek yöntemler gereği olarak, teçhizatların organize edilip sıralandığı bir üretim sistemidir. Üretim sırasında malzeme akışı süreklidir. İşlerin rotası sabittir ve tezgah ayarları çok seyrek değişir. Eğer üretimin tümü için pazar bulunabiliyorsa bu tip üretim avantajlıdır. Tersi durumda özel ve pahalı makine ve teçhizat gerektiren bu tip üretim biçimlerinde üretim esnekliği olmadığından, talep azalmalarının maliyeti çok yüksek olur." Yukarıda verilen açıklamalar hangi üretim yöntemini tanımlamaktadır?

Doğru! Yanlış!

14. İşletmelerde aynı zamanda üretkenlik tanımı için de kullanılan, genellikle birim girdi başına üretilen çıktı olarak ölçülen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. “Bir üretim sisteminin beklenmedik talep değişikliklerine yanıt verebilmesine ____________ denir” Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Doğru! Yanlış!

16. İnsanların ihtiyaç ve isteklerini karşılamak amacıyla ürün ya da hizmetlerin meydana getirilmesi işlemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi aracılara yönelik satış özendirme araçları arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

18. Yükleme boşaltma araçları ve el aletleri, hangi endüstriyel ürün sınıflandırmasına örnek olarak verilebilir?

Doğru! Yanlış!

19. Ucuz, fazla düşünüp planlama yapmadan alınan ürünlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Kaynakların insan ihtiyaç ve isteklerine uygun ürün ve hizmetlere dönüştürülmesi için gerçekleştirilen fiziksel, kimyasal ve teknik işlemlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Genel İşletme - Final (Ünite 5-6) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…