Google Adsense Kodu

Maliyet Muhasebesi – Çalışma Testi (2)

Maliyet Muhasebesi – Çalışma Testi (2)

1. Bir işletmenin nihai ürün, yarı ürün ile ilk madde ve malzeme halindeki ekonomik değerlerine genel olarak ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Maliyet merkezlerinin sayısının belirlenmesinde aşağıdakilerden hangisi temel alınmalıdır?

Doğru! Yanlış!

3. Yıllık izin ücretleri hangi üretim maliyeti unsuru olarak değerlendirilmelidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi Tekdüzen Hesap Planı 7/B seçeneğinde yer alan gider çeşitleri hesaplarından biridir?

Doğru! Yanlış!

5. Birbirinden farklı türde mamullerin üretildiği işletmelerde kullanılan maliyet sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Sipariş maliyeti sisteminde her bir siparişin direkt işçilik maliyetini hesaplayabilmek, işçilerin işletmede bulundukları toplam zamanı hangi bölümlerde ve hangi işlerde çalışarak geçirdiklerini öğrenebilmek için kullanılan belge aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Yardımcı maliyet merkezlerinin sundukları hizmetlerin toplam miktarını ve bu miktarların dağılımını gösteren tabloya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdaki yöntemlerden hangisinde ikinci maliyetin dağıtımının yapılabilmesi için yardımcı maliyet merkezlerinin sırasının düzenlenmesi gerekir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi sipariş maliyeti sisteminin uygulanabileceği bir işletme değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Anormal fire olması durumda fire tutarının kaydedilmesinde borçlandırılacak hesap aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi geleneksel maliyet dağıtımı modelinin ikinci aşamasında kullanılan yöntemlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi bir üretim işletmesinde yardımcı maliyet merkezlerinin sundukları destek faaliyetlerinden yararlanamaz?

Doğru! Yanlış!

13. Üretim sürecine giren direkt ilk madde ve malzeme ile yardımcı madde ve malzemelerin, döküntü olarak kalan ve ölçülebilir düşük bir satış değerine sahip olan kısımlarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Bu bilgilere ve tartılı ortalama maliyet yöntemine göre işletmede bu safhada 650 adet eşdeğer birimin üretimi tamamlanmış ise, üretimi tamamlanan birimlerin toplam maliyeti kaç TL dir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi üretim kayıplarının ortaya çıkış nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Homojen mamulleri seri üretim anlayışı ile birbirine bağlı ve birbirini takip eden işlemlerle üreten bir işletmede aşağıdakilerden hangi maliyet sisteminin uygulanması diğerlerine göre daha uygundur?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi safha maliyeti sisteminde 151 Yarı Mamuller-Üretim Hesabı’nın yardımcı hesaplarını oluşturmaktadır?

Doğru! Yanlış!

18. Safha maliyeti sistemi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

19. Bu bilgilere göre üretimi tamamlanan mamullerin miktarı kaç birimdir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Maliyet Muhasebesi - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…