Google Adsense Kodu

Maliyet Muhasebesi – Çalışma Testi (4)

Maliyet Muhasebesi – Çalışma Testi (4)

1. Belirli bir muhasebe döneminde hasılattan düşülen yararı tükenmiş maliyete ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Bu bilgilere göre satılan mamullerin maliyeti kaç TL'dir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi karşısındaki mamulün temel yapısını oluşturmayan, buna karşılık nihai mamulün ortaya çıkarılmasında gereksinim duyulan ve mamulün içinde ne kadar olduğunu doğrudan doğruya belirlemenin zor olduğu ilk madde ve malzemedir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi bir varlığın satın alma maliyetleri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

5. Ambar biriminde çalışan deneyimli bir kişinin şahsi görüşüne dayanarak, belirli bir düzeyin altına düşen stokları yeniden sağlayan stok kontrol yöntemine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Bir işletmede ortaya çıkan araştırma-geliştirmeyle ilgili giderler gelir tablosunda nasıl raporlanır?

Doğru! Yanlış!

7. Direkt işçiliklere ilişkin fazla çalışma, işletme tam kapasite çalışırken yapılmış ve hangi siparişe ait olduğu biliniyor ise katlanılan işçilik maliyetleri hangi hesaba kaydedilerek muhasebeleştirilir?

Doğru! Yanlış!

8. Maliyet merkezlerinin sayısının belirlenmesinde aşağıdakilerden hangisi temel alınmalıdır?

Doğru! Yanlış!

9. İşçinin belli bir çalışma karşılığı aldığı ücrete değişik primler, ikramiye, yemek, yakacak ve kira gibi çeşitli ödemelerin eklenmesi yoluyla bulunan ücrete ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. "Ücret = Çalışılan süre x Süre başına ücret" Bir işletmede çalışanların ücretleri yukarıdaki eşitlik ile belirleniyorsa, işletmede hangi ücret sisteminin geçerli olduğu kabul edilebilir?

Doğru! Yanlış!

11. Genel üretim maliyetlerinin ürünlere yüklenmesinde işletmenin tamamını temsil edecek şekilde ortalama tek bir yükleme oranı kullanılmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Anormal fire olması durumda fire tutarının kaydedilmesinde borçlandırılacak hesap aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Maliyet muhasebesinde aşağıdaki formül hangi amaçla kullanılabilir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi yardımcı maliyet merkezleri arasındaki karşılıklı destek ilişkilerinin tümünü dikkate alan ve bu nedenle maliyet dağıtımı sırasında maliyet akışının karşılıklı olduğu maliyet dağıtım yöntemidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi sipariş maliyeti sisteminin uygulanabileceği bir işletme değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Üretim kayıpları oluşma zamanlarına göre sınıflandırdığında, üretimin başında ve üretim sırasında ortaya çıkan üretim kayıpları, genellikle hangi kavram ile tanımlanabilir?

Doğru! Yanlış!

17. Her safhanın toplam üretim maliyetinin, o safhada üretilen toplam eşdeğer mamul miktarına bölünerek hesaplanan tutara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdaki bilgilere göre üretime giren mamullerin toplam miktarı kaç birimdir?

Doğru! Yanlış!

19. Üretim faaliyetleri sırasında ortaya çıkan ve sıfıra indirilmesi maliyetli olan kayıplara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Safha maliyeti sistemi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Maliyet Muhasebesi - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…