Google Adsense Kodu

2016-2017 – Davranış Bilimleri I – Final Sınavı

2016-2017 – Davranış Bilimleri I – Final Sınavı

1. İnsan yaratıcılığının estetik mükemmellik ile özdeş olan en üst örneklerine işaret eden kültür kavramı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Birincil grupları, “insan neslinin bakıldığı, korunduğu yerler” olarak nitelendiren kuramcı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Deney yönteminde bağımsız değişkene tabi tutulan grup aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi sembolik etkileşimci yaklaşımın anahtar kavramlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Hindistan’daki kast sisteminde savaşçı, asker, şef ve soylulardan oluşan kast aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Parsons’a göre aşağıdakilerden hangisi bütün sistemlerde bulunan zorunlu fonksiyonlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Sosyalist ülkelerin kapitalist özellikler, kapitalist ülkelerin de sosyalist özellikler göstermesini ele alan kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi Parsons’un toplumsal yapı analizinde ele aldığı işlevlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Küresel olanla ilgili olarak daha çok edebiyat alanındaki farklı araştırmaları birleştiren ve Birmingham çevresinden esinlenen yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Glokalleşme tartışmaları içinde yer alan aşağıdaki kültürel mekânlardan hangisi eşitlik, adalet, özgürlük ve demokrasi gibi fikirlerin yayılmasına olanak verir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi Dahrendorf’a göre çatışma kuramının temel varsayımlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Bir toplumun içinde yaşayan insanların, hiyerarşik bir yapıda kategorik olarak sıralanması durumunu ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi Travis Hirschi’nin öne sürdüğü topluma bağlanma biçimlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Nüfusun matematiksel yönü ile ilgilenen ve istatiksel analizler yapan demografi çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Anormal ve akıl hastası suçluları inceleyen ve akıl hastalıkları ile suç kavramı arasındaki ilişkileri belirten kriminoloji alt dalına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi mağduru olmayan suçlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. White'a göre çağdaş sanayileşmiş toplumlarda kentleşme olgusunun son dönemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Ulus-devlet sınırları içinde gerçekleşen uzun süreli nüfus hareketini tanımlayan kavrama ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi ilk kriminolojik araştırmaların genellikle yürütüldüğü mekânlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdaki şekil hangi kente büyüme modelini ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Davranış Bilimleri I - Final Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…