Google Adsense Kodu

2018-2019 – İşletme Bilgi Sistemleri – Vize Sınavı

2018-2019 – İşletme Bilgi Sistemleri – Vize Sınavı

1. Karar Destek Sistemleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

2. İşletmelerde gerçekleşen günlük işlemleri toplayan, depolayan ve sorgulayan bilgi sistemine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Bir veritabanı tablosunda sütunlar neyi temsil ederler?

Doğru! Yanlış!

4. Çevresiyle ya da çevresinde bulunan sistemlerle ilişkide olan, onlarla iletişim kuran ve etkileşen sistemlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi bilgi sistemi bileşenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Bilginin açıklık, ayrıntı, düzen, sunum, iletişim aracı olarak ele alman boyutu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi girdi aygıtıdır?

Doğru! Yanlış!

8. Sistem kavramı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

9. İşletmelerde her düzey karar vericinin karar vermede ihtiyaç duyabileceği, iç ve dış veri kaynaklarını birleştiren geniş veritabanlarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Enformasyon işleme sürecinin çıktısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. İşletmelerde hiyerarşik yapıyı dikkate almaksızın, farklı hiyerarşik düzeyde yer alan birimler ya da işgörenlerin arasında gerçekleşen iletişim biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi bir problemi analiz etme ve çözüm bulma ile ilgili faaliyetlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. "Kapalı bilginin kelimeler, rakamlar, görsel ya da işitsel araçlar yardımıyla açık bilgiye dönüştürülmesi süreci ____________ olarak adlandırılır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

14. Sistem ihtiyaçlarının belirlenmesinde kullanılan en jy[ yol aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Bir işletmenin kendi içerisinde oluşturduğu bilgisayar ağı olup, yalnızca işletme çalışanları tarafından erişilebilen web siteleri biçimde tanımlanan elektronik iletişim aracı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. İşletme çalışanlarının elde ettikleri veri ve enformasyonu kendi geçmiş bilgi ve tecrübeleriyle bütünleştirerek, amaca yönelik biçime dönüştürmeleri ile oluşan bilgi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Sistem tasarımında kullanılan en eski tasarım tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. İş ya da faaliyetlerdeki değişikliklere uyum sağlamak için mevcut fonksiyonların düzenlenmesi ile ilgili bakım faaliyetlerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. "X işletmesinde bilgi sistemlerini yenileme kararı alınmış, planlama sistem araştırmasından sonra sistem ihtiyaçlarının belirlenmesi aşamasına gelinmiştir. Proje grubu yeni bir işletme kurulsa nasıl olurdu sorusuna cevap bulmaya çalışmaktadır. Önemli olanın var olanı düzeltmek ve iş sürecini geliştirmek olmadığını, atılacak ilk adımın da mevcut süreci anlamak olduğunu vurgulamaktadır." Buna göre proje grubunun kullanmayı düşündüğü bilgi toplama yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi bilgi yönetiminin adımlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - İşletme Bilgi Sistemleri - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…