Google Adsense Kodu

2018-2019 – İşletme Bilgi Sistemleri – Yaz Okulu Sınavı

2018-2019 – İşletme Bilgi Sistemleri – Yaz Okulu Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerde dışsal bilgi edinimine verilebilecek örneklerden biridir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerde bilgi akışının sağlanması için kullanılan iletişim araçları sınıflarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. İşletme bir sistem olarak ele alındığında, aşağıdakilerden hangisi bu sistemin çevresinde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

4. İşletmedeki satış, satın alma, ödeme, stok girişi, işe alma ve benzeri tüm işlemleri toplayan, depolayan, düzenleyen ve sorgulayan bilgi sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi sistem çözümünde dikkate alınan fizibilite boyutlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Kişilerin akıllarına deneyim ve iş uygulamaları aracılığıyla oturttuğu, belleklerinde, davranışlarında ve algılamalarında yerleşik olan bilgi türüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Fonksiyon ya da arayüz performansı ve geliştirilmesi planlanan mevcut sistemle ilgili yapılan değişiklikleri kapsayan bakım türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Kullanıcıların analiz modellerinde kullanabilecekleri matematiksel, istatistiksel, finansal ve diğer karmaşık işlevleri içeren uzun bir formül listesine sahip olan yazılımlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Mühendis, mimar ve bilim insanı gibi, ürün ve hizmetleri tasarlayıp, enformasyonu işleyerek bilgiye dönüştürme sorumluluğuna sahip olan çalışanlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Harf, rakam, çeşitli sembol ve işaretlerle temsil edilen, ham, işlenmemiş gerçekler ya da izlenimlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Üretim ortamlarının bilgisayar ortamında modellenerek farklı durumlarda sistem davranışlarını gözlemesi için kullanılan teknik aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Bir üretim sisteminde her bir nihai ürünün üretilmesi için gerekli olacak hammadde, bileşen, parça ve miktarlarını gösteren listeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Peşin satışları, kredili satışları ve kredili satışlardan doğan alacakların tahsilini işleyen döngü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi İKBS’nin genel amaçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Yöneticilerin enformasyon ihtiyacını karşılamak üzere, işletme dışından, işletmeyi etkileyen faktörleri izleyerek otomatik veri akışı sağlayan sistem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi stok yönetimi için geliştirilmiş donanımlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

17. Çalışanın hangi işe, hangi zamanda, ne kadar süre için tahsis edileceğinin belirlenmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi büyük defter ve finansal raporlama sistemi sonucunda bilgi kullanıcılarının bilgi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hazırlanan raporlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Mal ya da hizmet talebi ile başlayan ve satıcı ya da tedarikçiye ödeme yapılması ile tamamlanan süreç aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama bilgi sisteminin tasarlama ve yürütmeye yönelik temel adımlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - İşletme Bilgi Sistemleri - Yaz Okulu Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…