Google Adsense Kodu

2015-2016 – Türk Siyasal Hayatı – Üç Ders Sınavı

2015-2016 – Türk Siyasal Hayatı – Üç Ders Sınavı

1. Kadınların seçme ve seçilme hakkını ilk defa kullandıkları genel seçim aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi 1876 tarihli Kanun-i Esasi’de yer alan hükümlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Demokrat Partinin partiye katılımları artırmak ve bu yolla partiyi güçlendirmek adına kurduğu cephenin adı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. İkinci Dünya Savaş’ı sona ererken Türkiye aşağıdaki ülkelerden hangisine savaş ilân etmiştir?

Doğru! Yanlış!

5. 31 Mart İsyanı'nın Mahmut Şevket Paşa komutasındaki Hareket Ordusu tarafından bastırılmasının hemen ardından gerçekleşen olay aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. İki seçim arasında bir bütün olarak partiler arasındaki oy kaymalarının oranını gösteren endekse verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi 1924 Anayasası ile güvence altına alman haklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı 1982 Anayasasında hangi yılda yapılan değişiklikle tanınmıştır?

Doğru! Yanlış!

9. Müslüman ve gayrimüslim vatandaşların kamu istihdamı, vergi ve askerlik konularındaki eşitliğine vurgu yapan 1856 tarihli belge aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Türkiye’deki laiklik anlayışı aşağıdaki hangi ülkenin laiklik tecrübesini model almıştır?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi Anadoluculuk ideolojisi kapsamında değildir?

Doğru! Yanlış!

12. “Batılılaşma aslında öze dönmek demektir, çünkü Batı medeniyetinin kaynağı da Batı Anadolu’daki ve Orta Asya’daki kültürdür” görüşünü ileri süren akım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. 17 Şubat 1926 tarihinde hukuk alanında yapılan en önemli düzenleme aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Yusuf Akçura’nın savunduğu akım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. II. Dünya Savaşı’nın ardından Amerikan dolarının altına çevrilebilirliği kuralını getiren altın kambiyo standardı aşağıdakileri n hangisinde kabul edilmiştir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi Demokrat Parti’nin uyguladığı hegemonya projesinin unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Farklı sınıfsal veya sınıf-bağlantılı toplumsal güçlerin belirli bir sınıfın siyasi, entelektüel ve ahlaki önderliği altında örgütlenmesini ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. “Devlet, üretimin gerilememesi, işsizliğin ortadan kalkması ve talep azlığını sona erdirmek için yatırımlar gerçekleştirmelidir” anlayışı hangi iktisadi düşünce akımının bir yansımasıdır?

Doğru! Yanlış!

19. 1923 İzmir İktisat Kongresi sonunda üzerinde kongreye katılan bütün kesimlerin mutabık kaldığı, on iki maddeden oluşan bildirinin adı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. 2001 yılında gerçekleştirilen anayasa değişikliği ile Milli Güvenlik Kurulu üyesi olan bakan aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Türk Siyasal Hayatı - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…