Google Adsense Kodu

2016-2017 – Uluslararası İşletmecilik – Üç Ders Sınavı

2016-2017 – Uluslararası İşletmecilik – Üç Ders Sınavı

1. Uluslararası işletmelere çeşitli lojistik ve pazarlama hizmetleri sunan uzmanlaşmış işletmeler aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin iş çevresinin unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi ortak girişimde yerel ortağın elde ettiği faydalardan biridir?

Doğru! Yanlış!

4. İki farklı bölümlere ayırma sisteminin birarada kullanılması sonucu olarak ortaya çıkan örgütsel yapılanma biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Kendi işletmelerinin yurt dışı faaliyetlerinde görevlendirilen uzman veya diğer çalışanları tanımlayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Çalışanların mevcut ve örgütsel kariyerleri içinde gelecekte elde edecekleri işte başarı sergileyebilmeleri için gereken bilgi, beceri ve yetenekleri öğrenme süreci olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi yerel ve uluslararası insan kaynakları yönetimi arasındaki farklılıklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Bir işletmede çalışanların belirli bir dönem içinde çalışmalarının ve yetkinliklerinin önceden belirlenmiş, ölçütlere göre sistemli olarak ölçülmesi ve gelişme potansiyellerinin ortaya çıkarılması olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Bir işletmenin farklı pazarlardaki rekabetçi pazarlama taktiklerinin birbirine bağımlı olma ölçüsü olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Dış pazarlar için dağıtım kanallarının planlanması sürecinin ilk aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Belirli bir satıcı ya da üretici işletme tarafından satışa sunulan ürün dizilerinden oluşan bileşim aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama faaliyetlerinin temel aşamalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi merkez işletme ve bağlı işletmelerin kendi aralarındaki para transferi, borç alacak ilişkisi, kur riskinin yönetilmesi ve kâr paylaşımı gibi konularda işlem maliyetlerinin azalmasına yardımcı olan tekniklerden biridir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası finansal sistem içerisinde yer alan araçlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

15. Finansal opsiyonların, finansal olmayan gerçek varlıklar üzerindeki uygulaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Döviz piyasalarında küçük tutarlarla büyük hacimli işlemler yapılmasını sağlayan finansal olanak aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. İşletmenin faaliyet gösterdiği temel ekonomik çevrenin para birimi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. İşgücü kompozisyonu içinde farklılık gruplarına düşük seviyede yer veren insan kaynakları paradigması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. İşletmenin itibarının korunmasında yöneticilere doğru şeyi yapma ile ilgili rehberlik eden sorumluluk türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Bireyleri toplumsal yaşamda yerine getirdikleri işlevler bakımından sınıflandıran ve bireylerin farklılaştırılmış statüler gereği farklılaştırılmış eğitim almaları gerektiğini savunan filozof aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Uluslararası İşletmecilik - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…