Google Adsense Kodu

2018-2019 – İşletme Bilgi Sistemleri – Üç Ders Sınavı

2018-2019 – İşletme Bilgi Sistemleri – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi sistem çözümünde dikkate alman fizibilite boyutlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. "____________, işletmelerin bilgi üretmesini, elde etmesini, geliştirmesini, kullanmasını, saklamasını, paylaşmasını, bunları işgörenlere dolayısıyla iş süreçlerine aktarmasını ve işletmede katma değer oluşturmasını sağlamaya yönelik gayretler bütünüdür." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerin hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

3. "_____________, amaca ulaşmak için gerçekleştirilecek işlem adımlarından bazıları önceden belirlenebilmekte ancak bunlar kesin kararı belirlemede yeterli olamamaktadır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

4. Ürün ve hizmetlerin üretim sürecindeki planlama ve kontrolüne ilişkin tüm işlemleri kapsayacak bilgilerin üretilmesinden, gerekli kişi ve birimlere iletilmesinden sorumlu olan bilgi sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi girdi aygıtıdır?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi bilgi sistemi bileşenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. "______________, kullanıcıların değerlendirme yapması için hızlı ve ucuz bir şekilde deneysel bir sistemin kurulmasıdır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

8. Çevresiyle ya da çevresinde bulunan diğer sistemlerle hiçbir etkileşimi olmayan sisteme ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Ürün ya da hizmetin, tedarikçiden müşteriye kadar ulaştırılması sürecinde örgüt, işgücü, teknoloji, faaliyet ve kaynaklardan oluşan sistemin planlanması ve yönetilmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Müşteriler, rakipler ve pazarlama çevresindeki gelişmelerle ilgili erişilebilir yayınlanmış enformasyonun sistematik olarak toplanması ve analizine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama bilgi sisteminin tasarlama ve yürütmeye yönelik temel adımlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. "_____________, pazarlama konusundaki problemin belirlenmesi, problemin çözülmesi amacıyla bilimsel yönteme uygun, geçerli ve güvenilir bilgilerin toplanması, analiz edilmesi, yorumlanması, gerekli önerilerde bulunulmasıdır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

13. Aralarında malzeme taşımanın otomatik olarak gerçekleştirildiği ve bilgisayarlar tarafından kontrol edilen makinelerin oluşturduğu imalat sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi temel tesis yerleşim türlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. İKBS’deki işe alma uygulaması ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi büyük defter ve finansal raporlama sistemi sonucunda bilgi kullanıcılarının bilgi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hazırlanan raporlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdaki İKBS uygulamalarından hangisi işe alma süreçleri kapsamında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

18. "(X) işletmesinde bir çalışanın rahatsızlığı nedeniyle işe gelememesi durumunda yönetici işgücü programını gözden geçirerek işe başka bir çalışanı atar. Ancak bu yeni atama yeni çalışanın haftalık çalışma saati çok aşıldığından işletmenin gereksiz fazla mesai ödemesine neden olur." Buna göre, yöneticinin sahip olması gereken uygulama aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Alacakların ve satışların tümünün muhasebe kayıtlarına yansıtılıp yansıtılmadığının ve satış bedellerinin tamamının tahsil edilip edilmediğinin izlendiği döngü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. İşletmede gereksinim duyulan fonların tedarikine, bu fonların uygun varlıklara yatırılmasına, bunların kontrol ve denetiminin sağlanmasına yönelik bütünleşik bilgi sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - İşletme Bilgi Sistemleri - Üç Ders Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…