Google Adsense Kodu

2018-2019 – Görsel Kültür – Vize Sınavı

2018-2019 – Görsel Kültür – Vize Sınavı

1. "Art Nouveau’ya paralel olarak doğanın yapısal mantığıyla ilgilenen ____________ kendi kişisel tarzını yaratmış ve yapılarında, taş, beton, çelik ve seramiği etkileyici bir şekilde kullanmıştır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru olarak tamamlar?

Doğru! Yanlış!

2. Üzerinde bir plaka taşıyan taşlardan oluşan mezar odalarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdaki görselde yer alan ve mimarı Danimarkalı Jorn Utzon'a 2003 Pritzker mimarlık ödülünü kazandırmış ünlü sanat merkezi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi Post Modern yaklaşımlar içinde değerlendirilen mimarlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdaki çizimler hangi mimari yaklaşımı tanımlar?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi Gotik mimarinin önemli örneklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdaki yapılardan hangisi endüstriyel mimari örneklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

8. “Sanat adı verilen bir şey yoktur, aslında sadece sanatçılar vardır.” sözü aşağıdaki ünlü sanat tarihçilerinden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

9. Yüksek Rönesans’ta Leonardo’nun kullandığı, boşluk içinde yok olan, eriyen, etkileyici boyutlara ulaşmış ışık kullanım yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Genellikle mimaride, cami, köşk, saray ve benzeri yapıların iç ve dış süslemelerinde kullanılan seramik tekniğine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Sanat tarihçi Gombrich'in, “düz bir yüzey üzerinde derinlik yanılsaması yaratma sanatını bulan kişi” olarak tanımladığı fresko sanatçı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. "Babil Sanatının önemli örneklerinden, bu eşsiz yapıda 120 tane aslan figürü yer alır. Şaheser niteliğindeki bir parçası da Türkiye'de İstanbul Arkeoloji Müzesi koleksiyonlarında bulunmaktadır." Yukarıda anlatılan eser aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Eduard Manet’in temsilcisi olduğu sanat akımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. 1482-1486 yılları arasında yapılmış, aşk tanrıçası Venüs'ün Doğuşu adlı eserin sanatçısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Neoclassicism sanat anlayışının diğer adı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Resimlerinde, doğayı kopya etmekten öte duygularıyla yorumlama yolunu seçmiş, detaydan uzak, izleyicinin hayal gücüyle tamamlanacak manzara resimleri yapan İngiliz romantik resim temsilcisi sanatçı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi sanat ve edebiyatta yoğunlukla XIX yüzyıl ortalarında belirginleşmeye başlayan “Gerçekçilik” olarak adlandırılan ilerici akımın temsilcilerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

18. Romantizm akımının Almanya temsilcilerinden biri olan ve eserlerinde çoğunlukla dünyadan bezmişliği, yalnız ve özgür bir duygusallığı aktaran ressam aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aydınlık ve karanlık alanlar arasındaki zıtlığın derecesine göre Rembrandt aydınlatması, Cameo aydınlatması, Siluet aydınlatması olarak üçe ayrılan aydınlatma tekniğine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Savaşın zalim ve dramatik yönünü ortaya koyan eserler üretmiş, İspanyol ressam ve baskı resim sanatçısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Görsel Kültür - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…