Google Adsense Kodu

2017-2018 – Stratejik Yönetim II – Final Sınavı

2017-2018 – Stratejik Yönetim II – Final Sınavı

1. İşletmelerin esas işleri haricindeki diğer işlerinin esas iş ile aynı veya benzer alanda yer alması tanımı aşağıdaki stratejilerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi odaklanma stratejisinin dezavantajlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Stratejilerin uygulanması için gereken sermayenin borçla mı hisse senediyle mi yoksa her ikisinin karmasıyla mı daha iyi elde edilebileceğini belirlemekte kullanılan en yaygın teknik aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangileri çok uluslu ve küresel işletmelerin ortak özellikleri arasındadır?

Doğru! Yanlış!

5. Çok ürünlü bir küresel işletmede stratejilerin uygulanması için aşağıdaki örgüt yapılarından hangisi tercih edilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi üst yönetim bilgi sisteminin amacıdır?

Doğru! Yanlış!

7. "Stratejilerin başarılı olması için stratejik performans hedeflerini karşılaması gereklidir." Buna göre stratejik performans ağıdakilerden hangisiyle ölçülebilir?

Doğru! Yanlış!

8. İşletmelerde karar verici hangi özelliğini karar destek sistemleriyle birlikte kullanmaz?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi Seymour Tilles'a göre stratejilerin değerlendirilmesinde faydalı olan nicelikleri tespit etmeye yönelik sorulan sorulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Bir işletmenin stratejisinin değerlendirilmesinde “kurumsal karne” söz konusuysa işletme kaç farklı açıdan değerlendirilir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangileri günümüzde strateji uzmanlarının karşılaştığı zorluklardandır?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi stratejinin değerlendirilmesi için faydalı olan finansal oranlar arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

13. İşletmelerin temel amacının pay sahiplerinin çıkarları doğrultusunda faaliyet göstermek olduğu, temel kontrol mekanizmasının piyasa aracılığıyla yürütmek olduğu ve işletme üst yönetimi ve pay sahipleri arasındaki ilişkileri kapsayan kurumsal yönetişim modeli aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi “kurumsal yönetişimin” teorik altyapısını oluşturan teorilerden biridir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi kurumsal yönetişimin temel ilkeleri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangileri etik stratejilerinin uygulanmasında kullanılan modelin aşamalarındandır?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi başarılı üst düzey yöneticilerin sahip olmaları gereken yeteneklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. İşletmelerin Yönetim Kurulu ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

19. "İşletmelerin sosyal sorumluluk alanlarındaki faaliyetlerinin temel sınırları vardır." Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bu temel sınırların içinde değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi demografik yaşam biçimleri ve toplumun sosyal değerlerinden meydana gelen segmenttir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Stratejik Yönetim II - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…