Google Adsense Kodu

2015-2016 – Davranış Bilimleri I – Üç Ders Sınavı

2015-2016 – Davranış Bilimleri I – Üç Ders Sınavı

1. “Kök aile” kavramı aşağıdakilerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

2. Davis-Moore Kuramı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

3. Araştırmada ölçme aracının ölçmek istediğini doğru olarak ölçmesi ve konusuna uygun olmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi İbn-i Haldun’un “Ümran” kavramının özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

5. Küresel köy kavramını ilk kez kullanan düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Geleneklerden uzaklaşma, kopma ve aşırı bireyselleşme ile birlikte, belirsizlik ve risklerin giderek arttığı toplum yapısını ifade eden kavrama ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Geçmişteki toplumların büyüklüğü ve yapısı ile demografik özellikleri, ekonomik ve sosyal yapısı arasındaki bağlantıyı inceleyen demografi çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Durkheim’a göre geleneksel topluluklarda benzerliklere dayalı olarak ortaya çıkan dayanışma türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Grup veya toplum içindeki insanların sınırları belirlenmiş olarak oynadıkları oyuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Bir tür etnosantrik görüş olan ve Avrupalı olmayanları Avrupa ülkelerinin standartları ile değerlendirme anlamına gelen yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Sapkınlık ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

12. Baba, oğul, torun gibi üç kuşağın bir arada yaşadığı aile modeline ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Bir toplum içindeki temel kurumlardan en çok desteği alan ve temel inanç sistemlerini oluşturan kültür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi kazanılmış bir statü değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Bir toplumun içinde yaşayan insanların, hiyerarşik bir yapıda kategorik olarak sıralanması durumunu ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Suçu, kolektif bilincin kuvvetli ve belirmiş tutumlarını ihlal eden fiiller olarak tanımlayan kuramcı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. “Erkekle eşitlik” ve “kadının özgürlüğü” gibi iki temel düşünceyi savunan feminist yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi globalleşme yaratan kültürel mekânlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

19. Parsons’a göre aşağıdakilerden hangisi toplumsal yapının dört temel işlevinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Kast sisteminin klasik örneğinin görüldüğü ülke aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Davranış Bilimleri I - Üç Ders Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…