Google Adsense Kodu

2018-2019 – Görsel Kültür – Üç Ders Sınavı

2018-2019 – Görsel Kültür – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi Mimar Sinan’ın eserlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Piramit mezarların öncesinde inşa edilen, tek katlı kerpiç mezarlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Kübizm akımının temsilcisi İspanyol ressam aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Sanatta karanlık ve aydınlığın oluşturduğu zıtlık için kullanılan terime ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Farklı coğrafyalarda sanatını icra eden Jan Vermeer ve Jaquees-Luis David'i buluşturan ortak nokta aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdaki sanat akımı ve sanatçı eşleşmelerinden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

7. Ömer Lütfü Akad, Metin Erksan, Halit Refiğ, Atıf Yılmaz, Osman Seden, Memduh Ün gibi yönetmenler ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

8. Karanlık kutuyu tarihte ilk kez bilimsel bir deneyde kullanan ve çalışma sistemini açıklayan kişi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Rus yönetmen Lee V. Kuleshov ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

10. Türkiye'nin ilk kadın fotoğrafçısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Hayatın her anında insanlara yardımcı olan, bir bilgi veya mesaj içeren küçük imgelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Toplam 37 ciltten oluşan Doğa Tarihi kitabını kaleme almış ve ışığa duyarlı maddeler konusuna da değinmiş olan Antik Çağın Romalı bilgini aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Piri Reis’in, harita ve görsel okur yazarlık açısından son derece önemli olan eseri aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. “Kıyıya vurmadıkları sürece balıklar suyun farkında değildirler” diyerek insan ve teknoloji ilişkisini metaforik biçimde tanımlayan iletişim kuramcısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. İlk kalıcı iletişim çabaları çerçevesinde, insanın yaşantısındaki ilerleyişi süresince ve yaşanan kültürel gelişmeler sonucunda aşağıdaki konulardan hangisi önemli bir nokta olarak ortaya çıkmıştır?

Doğru! Yanlış!

16. M.Ö. 1700'de 42 yıl hüküm süren 6 Babil Kralı Hammurabi tarafından yazdırılan, neredeyse bir insan boyutlarındaki dikili taş üzerine işlenmiş yazıtın içeriği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. “Gelecekte herkes 15 dakikalığına ünlü olacak” sözünü söyleyen kişi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Kendisini taşıyan nesnelerin asırlar boyunca değişmesine rağmen bilgiyi kodlar aracılığı ile taşıyan iletişim aracına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Bilgisayar’ın ilk zamanlarında veri kaydı için kullanılan, üzerindeki belirli noktalara açılan (veya açılmayan) delikler sayesinde sayısal bilgi taşıyabilen karton parçalarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. MÖ II. ve IV. yüzyıllar arasında, ilk çağ kitabının geleneksel biçimi olan papirüs tomarının yerini alan, iç içe konan ve kırılarak birbirini izleyen formlar oluşturan sisteme ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Görsel Kültür - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…