Google Adsense Kodu

2018-2019 – Görsel Kültür – Final Sınavı

2018-2019 – Görsel Kültür – Final Sınavı

1. Tarihteki en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve on bin kişinin ikamet ettiği düşünülen Çatalhöyük'ün bulunduğu şehir aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Arkaik Dönem anıtsal heykel tipi olarak ortaya çıkan “Kouros” ve “Kore” aşağıdaki uygarlıklardan hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

3. Toplam 37 ciltten oluşan Doğa Tarihi kitabını kaleme almış ve ışığa duyarlı maddeler konusuna da değinmiş olan Antik Çağın Romalı bilgini aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Günümüz televizyon ve bilgisayar ekranlarının çalışma prensibi aşağıdaki sanat akımlarından hangisine benzer?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi İspanyol asıllı, Barok dönemin önemli ressamı, İspanya ve Portekiz kralı IV. Felipe’nin himayesinde sanatını yürüten Diego Velasquez’in ünlü eserlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi 1950’li yıllarda Türkiye’de sinema dönemini başlatan yönetmenlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

7. M.S. I. yüzyılda Çin ve Arap dünyasında farklı amaçlara yönelik kullanılan Camera Obscura'nın diğer adı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Yazıya ilişkin ilk çalışmalar aşağıdaki yüzeylerden hangisi üzerinde yer almıştır?

Doğru! Yanlış!

9. Görsel bir çözümleme ve bir tür anahtar kullanma konusuna aşağıdakilerden hangisi örnek gösterilir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıda bir kesiti görülen ve yönetmenliğini Edvvin S. Porter’ın yaptığı ilk kovboy filmi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. ABD’de ünlü bir basın devinin özel hayatının konu edildiği Orson Welles filmi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Görsel çağın özellikleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

13. Piri Reis’in, harita ve görsel okur yazarlık açısından son derece önemli olan eseri aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Hayatın her anında insanlara yardımcı olan, bir bilgi veya mesaj içeren küçük imgelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Pop Art akımının önemli isimlerinden biri olan ve “Hiç okumam, sadece resimlere bakarım.” sözünün de sahibi olan sanatçı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. 19. yüzyılda basılı malzemelerin sayısında görülen önemli artışın nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Gelişen lazer yazıcılar yardımıyla matbaaya gerek kalmadan baskı yapılabilmesini sağlayan sisteme ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. 1984'de piyasaya sürülen, görsel arayüz tasarımları ile kullanıcı dostu bir ortam sağlayan bilgisayar aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. İç içe konan ve kırılarak birbirini izleyen formalar şeklinde oluşan, Kodeks olarak tanımlanan yapı öncesi kullanılan geleneksel kitap biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Çivi yazısı, hiyeroglif ve Çin yazısı gibi yazıların ortak özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Görsel Kültür - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…