Google Adsense Kodu

Kültürlerarası İletişim – Çalışma Testi (12)

Kültürlerarası İletişim – Çalışma Testi

1. "İnsan ancak ______________ elverdiği ölçüde düşünebilir." Cümlesindeki boşluğa aşağıdaki sözcüklerden hangisi getirilebilir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi gezginlerin yazdığı gezi kitaplarına verilen isimdir?

Doğru! Yanlış!

3. Kuralları olan, çözümlenebilen ve araştırmacıların bireyler arası etkileşimin kültürel kalıplarını kuramsal olarak ifade edebilecekleri bir alan olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. İnsan toplulukları tarafından, insanın temel gereksinmelerini karşılamak üzere üretilen, yaratılan her türlü insan yapısı ürünler bütünü, aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. XVII. yüzyıldan itibaren “kültür” kavramı aşağıdaki kavramlardan hangisi ile zıt anlamlı olarak kullanılırdı?

Doğru! Yanlış!

6. XVII. ve XVIII. yüzyıllar düşünülürse, bu dönemde “kültür” kavramı hangi kavramla hemen hemen aynı anlamda kullanılmaktaydı?

Doğru! Yanlış!

7. İçsel bir eylem olan, sözlü ve sözsüz sembollerin anlam oluşturacak şekilde bir araya getirilmesini ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi doğrusal iletişim sürecinde “alıcı”nın görevleri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

9. Etkileşime katılan tarafların farklı kültürlere mensup olmaları halinde ortaya çıkan durum aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi kültür kavramını ortak sembolik sistem anlayışı ile tanımlamaya çalışanlar tarafından benimsenen görüşler arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri iletişimin işlevlerindendir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi iletişim alanında ilk bilimsel çalışma yapan bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi kültürlerarası iletişimin konularındandır?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi kültürlerarası iletişim biliminin amaçlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi doğrusal iletişim sürecinin öğelerinden değildir?

Doğru! Yanlış!

16. "Farklı kültürlere mensup insanlar arasında etkileşim ve anlam aktarımları, yabancının algılanması, açıklanması ve kültürel farklılıkların gözetilmesi gibi konuları inceleyen disiplinlerarası bir bilim dalıdır." Yukarıdaki tanım aşağıdakilerden hangisini açıklamaktadır?

Doğru! Yanlış!

17. "Fabrika sahibi ile halkla ilişkiler uzmanı ürünlerinin tanıtımında neler yapılacağı ile ilgili toplantı yapmaktadır. Uzman fabrika sahibine hazırladığı sunum ile ilgili olarak aşağıdaki gibi bir diyalog gerçekleşmiştir: Uzman: Efendim, sunumumu detaylı buldunuz mu? Fabrika Sahibi: Sanki ürünün nasıl tanıtılacağına yönelik olarak daha açıklayıcı bilgiler eklemelisin. Uzman: Siz nasıl isterseniz. O zaman sunum üzerinde biraz daha çalışmayı istiyorum izninizle. Fabrika sahibi: Tabii çok daha iyi olur biraz daha detaylandırırsan." Yukarıdaki örnek olayda iletinin niteliği ile ilgili aşağıdakilerden hangisini söyleyebiliriz?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi Edward T. Hall’e göre kültürün tanımıdır?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi “kodlama” terimi ile ilgili değildir?

Doğru! Yanlış!

20. "Bir baloda ilk bakışta birbirini tanımayan ama daha sonra iletişime geçtikçe çocukluk yıllarından arkadaş olduklarını fark eden iki kişi aynı masada yan yana oturmuşlardır. Balo süresince bu eski arkadaşlar birbirleri ile konuşmuş, birbirlerinin sorularına yanıtlar vermiş ve jest ve mimiklerini incelemişlerdir. Her bir soru onları yaşamlarının farklı noktalarına götürmek için fırsatlar sunmuştur. Birbirlerini yeniden tanıyıp anlamaya çalışmışlardır." Yukarıda anlatılan örnek olayda iletişim sürecinin hangi özelliğine vurgu yapılmaktadır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Kültürlerarası İletişim - Vize (1) Deneme Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…