Google Adsense Kodu

2016-2017 – Bilişim Hukuku – Vize Sınavı

LÜTFEN DİKKAT!!!

Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

2016-2017 – Bilişim Hukuku – Vize Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişim araçları yoluyla özgürce yayın yapabilmek ile yakından ilgili insan hak veya özgürlüklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi “dar anlamda bilişim suçlarına” örnek teşkil eder?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi kişisel verilerin niteliğine ilişkin ilkelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Türkiye'de ilk internet bağlantısını 12 Nisan 1993 tarihinde Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) destekli bir proje ile gerçekleştiren Türk Üniversitesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Bilgisayara komut veren ve belli durumlarda belli şekilde çalışmasını düzenleyen, işlemleri sıraya koyan, belli yapılar oluşturabilen komut dizilimlerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Toplama, kaydetme, düzenleme, saklama, uyarlama veya değiştirme, geri alma, danışma, kullanma, ileti ile açığa çıkarma, yayma veya başka bir şekilde oluşturma, sıraya koyma veya birleştirme, engelleme, silme veya yok etme gibi otomatik olan veya olmayan araçlarla kişisel veri üzerinde gerçekleştirilen eylemlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Bilgisayarlarla örülmüş birden fazla haberleşme ağının birlikte meydana getirdikleri, iletişim ortamına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Bilişim Teknolojileri ve İnsan Hakları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

9. Kişisel verilerin korunması ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

10. Bilişim ve Bilişim Hukuku ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

11. TCK m. 244/1’e göre, bir bilişim sisteminin işleyişini engelleyen veya bozan kişiye verilecek ceza aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Bilişim Sistemine Girme Suçu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

13. Elektronik Ticaret Kanunu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

14. Kişisel verilerin korunması kanun tasarısı gereğince oluşturulacak Kişisel Verileri Koruma Kurulu kaç üyeden oluşur?

Doğru! Yanlış!

15. Türk Ceza Kanunu 136. Maddesince düzenlenen; kişisel verileri hukuka aykırı olarak başkasına vermek, yaymak ve ele geçirmek suçu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

16. Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme suçu ile iIgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

17. Kişinin işlemeyi kastettiği bir suçu elverişli hareketlerle doğrudan doğruya icraya başlayıp da elinde olmayan nedenlerle tamamlayamamasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Kişisel verilerin korunmasına ilişkin 6553 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesinin yer aldığı kanun kaç yılında kabul edilmiştir?

Doğru! Yanlış!

19. Bilgilerin soyut halde belirli bir formata dönüştürülmüş haline ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de Kişisel Verilerin Korunmasıyla ilgili olan ve yaygın olarak kullanılan veri tabanlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Bilişim Hukuku - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…