Google Adsense Kodu

2016-2017 – Bilişim Hukuku – Final Sınavı

LÜTFEN DİKKAT!!! Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

2016-2017 – Bilişim Hukuku – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi “verilerin kaliteli olması ilkesi” ile bağdaşmaz?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi İnternet Kurulu’nda temsil edilmez?

Doğru! Yanlış!

3. Tek kişi tarafından işlenebilen bilişim sistemine girme suçunun, birden fazla kimse tarafından bir işbirliği içerisinde işlenmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de kişisel verilerin korunmasına yönelik temel düzenlemelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Koruma tedbiri olarak erişimin engellenmesi kararının verilmiş olması halinde, kararın yerine getirilmesi için gereken süre aşağıdakilerden hangisidir ?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi internet ortamında yapılan yayınlarla ilgili erişimin engellenmesi kararının verilebilmesini gerektiren suçlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Sözleşmenin kurulmasına ilişkin gerekli temel düzenlemelerin yapıldığı kanun aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veriye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. 5651 sayılı Kanun’a göre “Bakanlık” aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

10. Erişim Sağlayıcılar Birliği ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

11. Başkalarına ait iktisadi ve ticari faaliyetlerin yapılmasına elektronik ticaret ortamını sağlayan gerçek ve tüzel kişilere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. 6502 sayılı Kanun’a göre "ticari veya mesleki olmayan amaçlarla hareket eden" ve bir mal veya hizmeti özel amaçlarla satın alarak nihai olarak kullanan gerçek veya tüzel kişiye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi temel hak ve hürriyetlerin kısıtlanmasına hukuki temel kabul edilebilecek gelişme veya olaylar arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

14. Fikri hakların konusu olan bir eserin ortaya çıkışından sonra sayısal hale getirilmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. İP adresi, abone kimlik bilgileri gibi Trafik Bilgisi, yer sağlayıcılar tarafından kaç yıl saklanmak zorundadır?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi, dijitalleşmenin tehlikeleri kapsamında değerlendirilemez?

Doğru! Yanlış!

17. Google, Yandex, Bing gibi sayfalara veya buralarda kullanılan yazılım sistemlerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi birinci kuşak haklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Fikir ve Sanat Eserleri sahiplerinin hakları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

20. Eser sahibinin eserinin veya çoğaltılmış nüshalarının; radyo, televizyon veya herhangi diğer bir teknik usulle kamuoyunun yararlanması için sunulması hakkına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Bilişim Hukuku - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…