Google Adsense Kodu

Davranış Bilimlerine Giriş – Çalışma Testi (14)

Davranış Bilimlerine Giriş – Çalışma Testi (14)

1. Binalardaki reklam panoları ya da stadyumlardaki skor panoları aşağıdaki görünürde hareket türlerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

2. Davranışçı bakış açısını ortaya koyan psikolog aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. "Aylin bir resim sergisinde orman temalı bir tabloyu inceliyor. Aylin tablodaki ahşap kulübeye odaklandığında, resimde yer alan dağlık arazi ve ağaçlar gibi diğer çizimleri daha zayıf algılamaya başlıyor." Aylin'in yukarıda yaşadığı durumu açıklayan algıda örgütlenme ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Arkadaşınızı uzaktan ya da farklı açılardan görseniz bile tanımanızı açıklayan algısal değişmezlik ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. İçe bakış yöntemini kullanan ve bilinci incelemeye odaklanan psikoloji yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Şiddeti ortaya çıkaran kişilik faktörlerinin neler olduğunu önceden hazırlanmış bir kişilik ölçeğiyle ölçmeye çalışmak aşağıdaki araştırma tekniklerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

7. Seçici algının diğer adı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Afrika’da bir kabilede yaşayan kişilerin aile işlevleri ile Norveç’de yaşayan kişilerin aile işlevlerinin birbirinden çok farklı olacağını savunan psikolojideki bakış açısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Psikolojik bozuklukların teşhis ve tedavisine yönelik araştırmalar gerçekleştiren psikoloji uzmanlık alanına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Aynı yöne aynı hızda giden bisikletçileri bir grup olarak algılamak aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

11. Alt ölçekleri sözel bölüm ve performans bölümünden oluşan zekâ ölçeği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi ikincil dürtüdür?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi “dilsel görececilik hipotezi”ni geliştirmiştir?

Doğru! Yanlış!

14. Korku, üzüntü, endişe gibi duygular yaşandığında otonom sinir sisteminde meydana gelen değişikliklerin hemen hemen aynı olması duygunun aşağıdaki bileşenlerinden hangisini açıklar?

Doğru! Yanlış!

15. Güdülenme kavramının bileşenleri aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdaki problem çözme stratejilerinden hangisinde geriye doğru çalışma ve alt amaç analizi gibi yollar kullanılır?

Doğru! Yanlış!

17. Dünyayı anlamayı kolaylaştıran, çok bilgiyle baş etmeye yarayan ve davranışlarımıza seçenek oluşturan olguya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Maslow’un İhtiyaçlar Hiyerarşisi Kuramı’na göre prestij, başarı, yeterli olmak ve başkalarınca benimsenip tanınmak aşağıdaki ihtiyaç kategorilerinden hangisinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

19. Çocukları çiftliğe götürüp, oradaki kuzuları ve atları göstererek onların hangi hayvan olduğunu öğretmek aşağıdaki kavram oluşturma modellerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

20. "İçgüdülerin bilinçdışı oluştuğunu ifade eden _______________ , iki temel içgüdü olarak yaşam ve ölüm içgüdüsü üzerinde durur." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru olarak tamamlar?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Davranış Bilimleri II - Vize Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…