Google Adsense Kodu

Pazarlama Yönetimi – Çalışma Testi (4)

Pazarlama Yönetimi – Çalışma Testi (4)

1. Aşağıdakilerden hangisi pazarlamacılara pazarlama çevresindeki önemli değişiklikleri ve bunların işletme üzerindeki etkilerini tahmin etmek için önerilen modelde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi tüketici satın alma davranışını etkileyen demografik faktörlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Ürün-pazar bağlamında, mevcut pazara yeni ürünlerle hitap edilmesi durumuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Geleneksel pazarlama anlayışı yaklaşımlarından biri olan üretim yaklaşımı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

5. Lojistik faaliyetler ürünlere değer ekleyen 3 işlemi kapsamaktadır. Bu işlemler aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

6. Fiyatlama kararındaki devletin rolüyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

7. Bir ürünün fiyatının değişmesi karşısında, bu üründen talep edilen nicelikte ortaya çıkan değişime ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Kurumların ikna, inandırma ve tanıtma tekniklerini kullanarak karar alıcıların kararlarını etkilemeye yönelik girişimlerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangileri ürün kavramı içerisinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

10. Nispeten büyük bir coğrafi alanda tek bir satış noktası aracılığı ile dağıtılan ve özellikli ve lüks ürünlerde tercih edilen dağıtım düzeyi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Mağazalardaki üç al iki öde kampanyaları, tüketicilere yönelik satış tutundurma araçlarından hangisi kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

12. Önceden belirlenen müşterilerle telefon aracılığıyla satış amaçlı iletişim kurma tekniğine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Endüstriyel alıcılara yönelik dağıtım alternatiflerinde aşağıdaki üyelerden hangisi bulunmaz?

Doğru! Yanlış!

14. Başka ürünlere dönüştürülecek temel ürünlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Tedarikçilerin, satmak üzere satın alanların ve son tüketicilerin arasında; malzemelerin, bitmiş malların ve bunlarla ilgili enformasyonun üretim öncesi kaynaklara ve pazara doğru katma değer yaratan akışının yönetimine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Değer temelli fiyatlandırmanın yararlarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangileri pazarlama karmasında fiyata önem verilmesinin nedenler indendir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi reklamın bilgilendirme yönlü amaçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangileri ürünün yaşam sürecinin aşamalarındandır?

Doğru! Yanlış!

20. Kaliteleri benzeyen ama fiyatları önemli ölçüde farklılaşan, müşterilerin üründe fark bulamadıkları için fiyatta karşılaştırma yapmak istedikleri ürünlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Pazarlama Yönetimi - Yaz Okulu Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…