Google Adsense Kodu

Temel İdare Hukuku – Çalışma Testi (9)

LÜTFEN DİKKAT!!!

Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

Temel İdare Hukuku – Çalışma Testi (9)

1. Yargı yetkisi Türk Milleti adına aşağıdakilerden hangisi tarafından kullanılır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi Yüksek Askeri Şura’nın üyelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Anayasa’nın 37 maddesinde yer alan “Hiç kimse kanunen tâbi olduğu mahkemelerden başka bir merci önüne çıkarılamaz. Bir kimseyi kanunen tâbi olduğu mahkemeden başka bir merci önüne çıkarma sonucu doğuran yargı yetkisine sahip olağanüstü merciler kurulamaz.” şeklinde ifade edilen hukuk devleti ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Milli güvenliğin sağlanmasından aşağıdakilerden hangisi sorumludur?

Doğru! Yanlış!

5. Kolluk yetkilerinin kamu düzeni amacı dışında kişisel amaç için kullanılması hâlinde ortaya çıkan hukuka aykırılık hâli aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Hayatın olağan akışını bozacak her türlü düzensizlik ve kamu huzurunu bozucu karışıklıkların olmaması, toplumsal huzur, sükûnet ve barışın hüküm sürmesini kapsayan kamu düzeni unsuru aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi genel idari kolluk personelinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi Kolluk Gözetim Komisyonunda yer almaz?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan hizmet sınıflarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Hakkında disiplin soruşturması yürütülen bir memura en çok ne kadar süre görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanabilir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi istisnai memuriyetlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi memurların derece yükselmesinin şartlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Kaldırımlarda büfe işleten kişinin kamusal maldan yararlanma usulü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Kamulaştırmanın satın alma usulü ile yapılamaması halinde kamulaştırma bedelini tespite aşağıdakilerden hangisi yetkilidir?

Doğru! Yanlış!

15. Devletin olağanüstü hallerde taşınır mal edinme usulü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Özel hukuk kişilerinin mülkiyetinde olmayan ve niteliği gereği mülkiyete konu olamayan mallar aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Baraj inşaatı sebebiyle şelalenin kuruması sonucunda tesise gelen turist sayısı azalan işletme sahibi, uğradığı zararın tazminini aşağıdaki sorumluluk hallerinden hangisine göre talep edebilir?

Doğru! Yanlış!

18. İdare hukukundan kaynaklanan zararlar hangi dava ile talep edilebilir?

Doğru! Yanlış!

19. İdarenin faaliyetleri içinde ve sırasında meydana gelen, öngörülmesi ve önlenmesi mümkün olmayan olaylara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Hizmetin kurulmasında, düzenlenmesinde ya da işleyişindeki bir bozukluğu, aksaklığı ve eksikliği ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - İdare Hukuku - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…