Google Adsense Kodu

2015-2016 – Maliyet Muhasebesi – Üç Ders Sınavı

2015-2016 – Maliyet Muhasebesi – Üç Ders Sınavı

1. Üretimde kullanılan ilk maddenin yerine yenisini koymak için işletmenin katlanacağı maliyet ne ise, üretime gönderilen ilk maddenin maliyeti olacağı maliyet yöntemine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisinde genel muhasebe ve maliyet muhasebesi sistemi birlikte çalışmakla beraber, bazı ana ve yardımcı hesaplar her iki muhasebe sisteminde de ayrı tutulur?

Doğru! Yanlış!

3. Bir işletmenin nihai ürün, yarı ürün ile ilk madde ve malzeme halindeki ekonomik değerlerine genel olarak ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Bir işletmede geçmişte meydana gelen olaylar sonucunda ortaya çıkan ve halihazırda işletmenin kontrolünde olup, gelecekte işletmeye ekonomik fayda sağlaması beklenen değerlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi maliyet muhasebesinin amaçları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

6. İşçilik maliyetlerinin, sipariş maliyeti sisteminde günlük olarak sipariş maliyeti kartına geçirilirken kullanılan belgeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdaki maliyet merkezinde toplanan maliyetlerin hangisi, dönem gideri olarak dikkate alınamaz?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi ücretin geniş anlamıyla tanımıdır?

Doğru! Yanlış!

9. Zaman akordu sistemine göre, bir işçinin saat ücreti 6 TL, akord zammı %20, akord zamanı bir birim için 12 dakikadır. İşçi 8 saatlik çalışma sonunda 50 adet mamul üretirse, günlük kazancı kaç TL olacaktır?

Doğru! Yanlış!

10. Maliyet dağıtımı sırasında aşağıdakilerden hangisinin dikkate alınmasına gerek yoktur?

Doğru! Yanlış!

11. Bir sipariş maliyeti sisteminde yukarıdaki yevmiye kaydı hangi amaçla yapılmıştır?

Doğru! Yanlış!

12. Faaliyetlere dayalı maliyetleme sistemlerinde kullanılan kaynak kavramını aşağıdakilerden hangisi ile açıklayabilmek mümkündür?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi sipariş maliyeti sistemi ile birlikte uygulanamaz?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi safha maliyeti sisteminde eşdeğer birim kavramını karşılar?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi bir üretim işletmesinde yardımcı maliyet merkezlerinin sundukları destek faaliyetlerinden yararlanamaz?

Doğru! Yanlış!

16. Yardımcı maliyet merkezlerinin sundukları hizmetlerin toplam miktarını ve bu miktarların dağılımını gösteren tabloya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi üretim kayıplarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. İşletmede dönem başı stoklarının bulunmadığı bilindiğinde ve aşağıdaki bilgilere göre işletmenin fire miktarı kaç birimdir?

Doğru! Yanlış!

19. Safha maliyeti sisteminde üretimi tamamlanmış nihai mamullerin toplam maliyeti aşağıdaki hesaplardan hangisine aktarılır?

Doğru! Yanlış!

20. Homojen mamulleri seri üretim anlayışı ile birbirine bağlı ve birbirini takip eden işlemlerle üreten bir işletmede aşağıdakilerden hangi maliyet sisteminin uygulanması diğerlerine göre daha uygundur?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Maliyet Muhasebesi - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…