Google Adsense Kodu

İnsan Kaynakları Yönetimi – Çalışma Testi (9)

İnsan Kaynakları Yönetimi – Çalışma Testi (9)

1. İşletmenin ekonomik amaçlarına ulaşabilmesi için yapılması gereken işi fiilen gerçekleştiren insan kaynağı miktarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Bir İK profesyonelinin sahip olması gereken işle ilgili kritik yetkinliklerin başında aşağıdakilerden hangisi gelir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi insan kaynakları bilgi sisteminin yardımıyla gerçekleşen verimlilik artışında, işgücünün kalitesinin artırılmasıyla ilgili konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi insan kaynakları yönetiminin temel faaliyet alanlarından “elde tutma” içerisinde yer alan temel işlevlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. İçsel insan kaynakları arzını tahmin etmeye yarayan araçlardan biri aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi insan kaynakları yöneticilerinin temel sorumluluklarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. İş analizi sonucu hazırlanan ve işletmede yapılan işlerin nasıl yapıldığını açıklayan doküman aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi insan kaynakları yönetiminde başarılı olmak için odaklanılması gereken öncelikli alanlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. İş analizinin çıktılarından işi yapacak personelde bulunması gereken özellikleri ifade eden doküman aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin örgüt yapısı içinde insan kaynakları bölümünün yerini etkileyen faktörler arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

11. “İşin gerekleri = Adayın nitelikleri” eşitliğinin öncelikli kullanım alanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Yeni personelin alacağı ücretin ödeme yönteminin ve ödeme gününün açıklandığı işe alıştırma başlığı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Personelin işletmedeki farklı birimlerde çalıştırılarak gerçekleştirilen eğitim yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Mülakatı yapan kişinin mülakat sırasında farkında olmadan başını sallayarak adayı olumlaması aşağıdaki mülakat hatalarından hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi yaygın olarak kullanılan e-öğrenme uygulamalarından biridir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi aday bulmada öncelikli iç kaynak olarak değerlendirilmelidir?

Doğru! Yanlış!

17. Geleneksel eğitim yöntemleri dışında öğreticiyle öğrencinin farklı ortamlarda bulunduğu eğitim yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Mülakatı yapan kişinin mülakata başlamadan önce; süresi, soruları gibi unsular üzerinde hazırlık yapması öncelikle hangi mülakat türünün kullanılacağını ifade eder?

Doğru! Yanlış!

19. Güvenlik, maliyet ve öğrenme etkinliği gibi üstünlükleri olan eğitim yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Boş pozisyon için başvuran, seçim için değerlendirilecek kişilerin oluşturduğu grubu ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - İnsan Kaynakları Yönetimi - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…