Google Adsense Kodu

Avrupa Birliği – Çalışma Testi (3)

Avrupa Birliği – Çalışma Testi (3)

1. Türkiye ve Hırvatistan’ın AB’ye katılım müzakerelerine başlayacakları tarihin açıklandığı AB zirvesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Antlaşmaların başında, antlaşma maddelerinden önce yer alan ve yapılan antlaşmanın anlam ve önemini vurgulayan kısım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. AB tarafından Aralık 1997 Lüksemburg Zirve toplantısında Türkiye’ye sunulan tam üyeliğe alternatif strateji aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi 1960 yılında kurulan EFTA’nın kurucu üyelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Türkiye’nin Gümrük Birliği öncesinde en önemli dış ticaret ortağı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Ulusal parlamentoların AB kurumsal mekanizması içindeki rolü aşağıdaki antlaşmalardan hangisi ile güçlendirilmiştir?

Doğru! Yanlış!

7. Avrupa Birliği Adalet Divanı’na göre, bulunduğu üye devlette asgari ücret için belirlenmiş minimum seviyenin altında olsa bile bir başkasının yönetimi altında gerçek bir işi yüklenmiş olan ve bunun için kendisine bir ödeme yapılan kişiye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. "Müzakerelerde son faslın da geçici olarak kapatılmasının ardından tüm başlıklar nihai olarak kapatılmakta ve aday ülkenin Birliğe üye olmasını sağlayacak ____________ hazırlanmaktadır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

9. Avrupa Komisyonu'nun Türkiye'de açtığı ilk ofis aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Türkiye’ye ilk vize uygulayan AB ülkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. AB’nin 1973 yılında gerçekleşen ilk genişleme dalgası ile Birliğe üye olan ülkeler aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

12. Avrupa Birliği’nde çalışma hakkı (istihdam) aşağıdaki haklardan hangisini kapsamaz?

Doğru! Yanlış!

13. "Bu alandaki müktesebat, üye ülkelerin merkez bankalarının karar almada özerk olmasını şart koşan ve merkez bankasının kamu kurumlarının doğrudan finansmanını engelleyen, kamu sektörünün mali kurumlarla girdiği imtiyazlı anlaşmaları yasaklayan kurallar içerir." Yukarıda sözü edilen müzakere faslı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. "Roma Antlaşmasının 237 maddesine göre “Her Avrupa Devleti Topluluğa üye olmak için başvuruda bulunabilir.” Buna göre; aşağıdaki ülkelerden hangisi AB'ye tam üyelik başvurusu yapamaz?

Doğru! Yanlış!

15. Adaylık ve katılma süreçleri ile AB’ye yeni bir devletin üye olması aşağıdakilerden hangisi kapsamında değerlendirilir?

Doğru! Yanlış!

16. Kopenhag Kriterlerinin kabul edildiği Kopenhag Zirvesi kaç yılında düzenlenmiştir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkisinin temel metinlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

18. Genişleme Strateji Belgesi’ni hazırlayan ve açıklayan AB kurumu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Avrupa Birliği Anayasası taslağı hangi ülkelerde 2005 yılında yapılan referandumlar sonucunda reddedilmiştir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi, Türkiye ile AB arasında Ankara Anlaşması ile başlayan süreçte, ortaklık ilişkisinin koordinasyonunu yürütmüş kurumlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…