Google Adsense Kodu

2016-2017 – Stratejik Yönetim II – Üç Ders Sınavı

2016-2017 – Stratejik Yönetim II – Üç Ders Sınavı

1. Boston Danışma Grubu (BDG ) matrisinde yer alan “Yıldız” İşletmeler için önerilen üst yönetim temel stratejisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. İşletmelerin esas işleri haricindeki diğer işlerinin esas iş ile aynı veya benzer alanda yer alması tanımı aşağıdaki stratejilerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi bir işletmenin rakipleri karşısında ve rekabet ortamında, kaynakların kullanımı veya faaliyet alanı sebebiyle elde ettiği üstünlüğü ifade eder?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi farklılaştırma stratejisini belirleyen ana temadır?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi bir işletmenin rekabet üstünlüğü elde etmesinin yollarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Bir işletmenin mevcut işlerini ve faaliyet alanlarını olduğu gibi devam ettirme durumunda uyguladığı strateji aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Politika ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

8. Robotik ya da manuel süreçleri geliştirme politikası aşağıdaki işlevsel stratejilerden hangisi tarafından yürütülür?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangileri çok uluslu ve küresel işletmelerin ortak özellikleri arasındadır?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi küresel stratejilerden söz edebilmek için ön koşuldur?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi küresel sektörler arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

12. Stratejilerin uygulanmasında çalışanların görevlerini ve işlevlerini yerine getirirken başarılı olmasını sağlayan kabiliyetlere ve baskın özelliklere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi holdingleşme stratejisi için gerekli değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi strateji değerlendirmenin son faaliyetidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi kurumsal karne kapsamında bir işletmenin stratejilerini değerlendirmede ele alman anahtar öğelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. “Eğer yönetimle ilgili sorunlar personelde değişikliklere rağmen devam ederse ve insan bazlı olmaktan ziyade sorun bazlı olma eğilimi gösterirse” bu durumda strateji için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi temel kurumsal yönetişim ilkelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. İşletmelerin paydaşlarıyla sürekli etkileşim içinde olduklarına dikkat çeken ve işletmenin başarısının paydaşlarla olan etkileşiminin etkililiğiyle ilişkili olduğunu savunan teori aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Bir işletmede neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmeyi ve doğru olanı yapmayı ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangileri işletmenin makro çevresini oluşturan segmentler arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Stratejik Yönetim II - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…