Google Adsense Kodu

İnsan Kaynakları Yönetimi – Çalışma Testi (3)

İnsan Kaynakları Yönetimi – Çalışma Testi (3)

1. İşletmede çeşitli nedenlerle personelin işten ayrılmasından kaynaklanan personel ihtiyacı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Bütün adaylara sorulan soruların önceden hazırlanması ve bir dizi standartlaştırılmış soru formunun kullanılması şeklinde yapılan mülakat türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Çalışanlara işletmede birden fazla iş yapma becerisi kazandırarak yetenek ve becerilerini artıran eğitim yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi örgütteki yetenekli insanların ihtiyaçları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi performans değerlemenin kullanım alanlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Örgüt ve işte gerekli olan ilerlemeyi yapacak olan personelin motivasyon, ilgi ve bağlılığını ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi adil bir ücret yapısının kurulmasını etkileyen temel unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi performans değerlemenin amaçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi iş değerlemesi yapılırken uyulması gereken ilkelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi performansın çıktılara dayalı kriterlerine örnek olarak verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi sayısal olmayan iş değerleme yöntemlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

12. Bireyin performansını sağlayan bilgi, beceri ve davranışlarını içeren sergilenebilir özelliklerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. İşkolu ve işyeri ayrımı yapmaksızın aynı meslekte çalışan işçileri bir araya getiren, elektrikçiler sendikası ve marangozlar sendikası gibi örneklendirilebilecek sendika türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi personelin kurallara uymama nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi strese neden olan örgütsel nedenlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi disiplin sisteminin personele tanıtılmasını içeren konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi iş kazalarında rol oynayan güvensiz şartlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi kural dışı davranışın tekrarlanmasını engellemek için çalışana gözdağı vermeyi temel alan disiplin yaklaşımıdır?

Doğru! Yanlış!

19. Toplu iş uyuşmazlıklarında, üçüncü bir kişi ya da kurulun araya girerek çözümünde taraflara yardımcı olmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerde disiplin sisteminin kurulması, tanıtılması ve uygulamada tekdüzeliğin sağlanmasından sorumlu organdır?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - İnsan Kaynakları Yönetimi - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…