Google Adsense Kodu

2016-2017 – Temel Bilgi Teknolojileri II – Final (7-8) Deneme Sınavı

2016-2017 – Temel Bilgi Teknolojileri II – Final (7-8) Deneme Sınavı

1. Özel bir kullanım gerekçesi olmadığı sürece daha düşük düzey donanımları kullanmanın faydalarından birisi aşağıdakilerden hangisi olamaz?

Doğru! Yanlış!

2. Bulut bilişim sayesinde kullanıcılara düşük donanım maliyeti sağlayan kullanıcı bilgisayarları aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. İçinde çok sayıda sunucuyu barındıran, depoladığı verinin güvenliğini ve sürekliliğini sağlamak amacıyla güçlü ve yedekli elektrik, iklimlendirme ve iletişim alt yapısı bulunan tesislere verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi bulut bilişimin sınırlılıklarından biridir?

Doğru! Yanlış!

5. TIA-942 kodu standardına göre veri merkezlerinin altyapı gereksinimlerini 4 farklı düzey için aşağıdaki seçeneklerden hangisinde farklı bir gereksinim düzeyi belirtilmiştir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi bulut bilişimin sağladığı faydalardan biridir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi bulut bilişim depolama hizmetlerine örnek olarak verilebilir?

Doğru! Yanlış!

8. Teknolojik gelişmelerin aşamaları aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak sıralanmıştır?

Doğru! Yanlış!

9. Bir kargo dağıtım firması gönderilen paketlerin daha hızlı transferi için yeni bir yazılımsal sistemi oluşturmuştur. Buna göre yapılan yenilik aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Sınıflardaki akıllı tahta kullanımı hangi teknoloji grubu içerisinde değerlendirilebilir?

Doğru! Yanlış!

11. Günümüzde kullanmakta olduğumuz bir cihazın yaklaşık 9-10 yıl önce keşfedildiği ve üretilerek satışa sunulduğunu biliyoruz. Buna göre bu cihazın teknolojisi ne tür bir teknolojidir?

Doğru! Yanlış!

12. Ofiste kullanım için yeni bir yazılım gelmiştir. Ofisteki bilgisayar konusunda bilgi ve becerisi oldukça iyi olan Ahmet ilk olarak yazılımı kurmuş ve getireceği yenilikleri öncesinde inceleme fırsatı bulmuştur. Ofisteki arkadaşlarına programı överek sağlayacağı faydaları dile getirmiştir. Diğer şirket çalışanları da Ahmet'in ifadelerine istinaden yazılımı bilgisayarlarına kurmaya başlamışlardır. Buna göre Ahmet teknolojik yenilik takibi açısından aşağıdakilerden hangisi olarak ifade edilebilir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi 2015 yılının güncel teknolojilerinden birisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Doğanın gözlenmesi, akıl yürütme ve deneyler yoluyla doğanın temel süreçlerinin açıklanması döngüsel teknolojik değişim sürecinin hangi aşamasıdır?

Doğru! Yanlış!

15. Bilgisayarlarda kullanılan Disket sürücüler hangi teknoloji olarak ifade edilebilir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdaki ifadelerden hangileri yaşamboyu öğrenme için doğru kabul edilmektedir?

Doğru! Yanlış!

17. Fiziksel donanım kaynaklarının birçok kullanıcıya bölünmesini ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi bulut tabanlı sunum aracıdır?

Doğru! Yanlış!

19. Gerçek dünya görüntülerinin bilgisayar tarafından yakalanması, işlenmesi, çözümlenmesi ve anlaşılması yöntemlerini içeren araştırma alanına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Yapay zekânın performansı hızla artarken, aynı dönemde insan performansında meydana gelenmesi beklenen değişimin sonucuna ne ad verilmektedir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Temel Bilgi Teknolojileri II - Final (7-8) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…