Google Adsense Kodu

Borçlar Hukuku – Çalışma Testi (2)

LÜTFEN DİKKAT!!!

Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

Borçlar Hukuku – Çalışma Testi (2)

1. Aşağıdakilerden hangisi yapmama borcuna örnektir?

Doğru! Yanlış!

2. Yetkisiz temsilci tarafından yapılan bir sözleşmeye temsil olunanın onay vermesi halinde sözleşmenin hüküm doğurmaya başladığı an aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Failin fiilinin hukuka aykırı olmamasına rağmen ortaya çıkan zarardan sorumlu tutulduğu hallerde sorumluluğun esası aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi yansıma zararlarda zarar görenin yakınlarının manevi tazminat talep etmesine yol açan hallerden biridir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi bileşik faiz uygulamasına izin verilen işlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

6. Mete, Efe’den bir ay sonra geri ödemek üzere 2.000 TL ödünç almıştır. Borç, ifa zamanı geldiğinde nerede ifa edilecektir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi borcun bizzat ifasında alacaklının menfaatinin bulunduğu kabul edilen sözleşmelerden biridir?

Doğru! Yanlış!

8. Alacaklının borcun ifasını isteyebileceği en erken tarihi ifade eden hukuki terim aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Borçlunun borç ilişkisindeki yan yükümlere aykırı davranmasına bağlanan hukuki sonuç aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi alacaklının temerrüdüne vol açmaz?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi borca aykırılık nedeniyle tazminat talep edilebilmesinin koşullarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Sözleşmenin geçerli olarak kurulduğuna duyulan güvenin boşa çıkmasından dolayı ortaya çıkan zarar aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Birlikte alacaklıların alacağı ancak birlikte isteyebildikleri, borçlunun da ancak alacaklıların tümüne ifada bulunarak borcundan kurtulduğu durumda ne tür alacaktan söz edilir?

Doğru! Yanlış!

14. Borca katılma sözleşmesinin yapılabilmesi için aranan ehliyet koşulu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi koşula bağlanamayan hukuki işlemlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

16. Sözleşmenin sonradan kesin hükümsüz kılınması halinde önceden verilen bağlanma parasının iade talebinin hukuki dayanağı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Takas ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

18. Yenilemenin hukuki niteliği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi fer’i hak ve borçlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi borcu sona erdiren sebeplerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Borçlar Hukuku - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın…
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir… Yolun açık, başarıların daim olsun…