Google Adsense Kodu

2016-2017 – Yönetim ve Organizasyon – Final Sınavı

2016-2017 – Yönetim ve Organizasyon – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi toplumdaki siyasi ve yasal kurumların örgütler ve bireyler üzerindeki etkilerini açıklamaya çalışan faktörlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

2. Yöneticilerin kurmak ve devamlılığını sağlamak durumunda oldukları yapılara ilişkin yönetim fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi Weber’in ideal bürokrasi yaklaşımının temel varsayımlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi Fayol tarafından belirlenen yönetim fonksiyonlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Yönetim faaliyetlerinde karar alma işlevine yardımcı olmak üzere geliştirilen sistem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Beklenmedik durum planları aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi sistemin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. İşletme ve işletme faaliyetlerini dolaylı yoldan etkileyen çevreye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. İşletmelerde amaçlara ulaşmak için yerine getirilmesi gereken işlerin alt işlere bölünme derecesini ifade eden örgütlenme ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Emir-komuta düzeninin kurulması sonucunda aşağıdaki örgüt yapılarından hangisi ortaya çıkar?

Doğru! Yanlış!

11. Geniş faaliyet alanı olan, proje ve takım tabanlı organizasyonlarda, örgütsel ilişkilerde esneklik gereksinmesi ortaya çıkar. Bu tür örgütsel ortamlarda uygulanması gerekli olan örgüt yapısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. İşletmenin varlık ve yeteneklerinden bazılarını başarılı bir şekilde işleri arasında paylaşmak ya da aktarmak suretiyle yarattığı maliyet tasarrufuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi çokuluslu şirketlerin uygulayabileceği, davranış boyutları açısından, kurumsal düzey stratejilerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi piyasadaki mevcut firmaların giriş bariyerleri olarak kullanabileceği kaynakları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi işletme kaynaklarına göre yapılan denetim türlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi etkin bir denetimin gerçekleştirilmesi için gerekli olan unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Liderlik sürecinin gerçekleştiği koşulları dikkate alan liderlik kuramı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisinde merkezi olmayan denetimin görüldüğü organizasyon yapılarından biridir?

Doğru! Yanlış!

19. Organizasyonda çalışanların işbirliğini sağlayarak, öngörülen amaçlar doğrultusunda faaliyetleri planlayan, örgütleyen, yönelten ve denetleyen kişiye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi durumsal liderlik kuramına göre etkin liderliğin faktörlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Yönetim ve Organizasyon - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın…
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir… Yolun açık, başarıların daim olsun…