Google Adsense Kodu

2018-2019 – Afet Psikolojisi ve Sosyolojisi – Vize Deneme Sınavı

2018-2019 – Afet Psikolojisi ve Sosyolojisi – Vize Deneme Sınavı

Soru 1- Doğal afetler veya insan eliyle ortaya çıkan afetler karşısında uzmanlar çocuk ve ergenlere müdahale daha özel bir önemde görülmekte, afetlerden etkilenen bu gruba daha hassas ve etkili yaklaşımlar kullanılabilmektedir. Bu durumun en temel nedeni ne olabilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 2- Aşağıdakilerden hangisi Toplumda afet bilinci ve hazırlıklı olma davranışlarının psikolojinin çalışma alanlarından birisi olmasının nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 3- Suriye'den Ülkemize gelen Hatay'da kampta kalan göçmenlere yönelik savaş mağdurlarında gözlenen Travma Sonrası Stres Belirtilerini azaltmaya yönelik uygulanan bilişsel davranışçı terapi müdahalesi sonrası anket uygulanmıştır. Yukarıdaki örnek aşağıdaki araştırma türlerinden hangisine uygundur?

Doğru! Yanlış!

Soru 4- Bir afet sırasında yakınlarını kaybetmiş ve kendisi de yaralanmış afetzedeye psikososyal destek ekibi tarafından gerekli izin alınmaksızın müdahalelerde bulunmak aşağıdaki etik kurallardan hangisine ters düşmektedir?

Doğru! Yanlış!

Soru 5- Aşağıdakilerden hangisi ruh sağlığı ve psikolojik destek katmanları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

Soru 6- Şimdiye kadarki en büyük nükleer olmayan patlama aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 7- Huzursuzluk, irkilme tepkisi, travmatik hatırlatıcılar karşında gösterilen artmış fizyolojik tepkisellik ve uyku zorlukları şeklinde kendisini gösteren durum aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 8- Bir topluluğun önemli ölçüde vergilendirilmeye uygun kaynakları olarak kişilerin ve/veya mülklerin ciddi bir biçimde zarar gördüğü bir olaydır. Yukarıda tanımı verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 9- Aşağıdakilerden hangileri travma sonrası çocuklarda meydana gelebilecek sosyal ve davranışsal tepkilerdendir?

Doğru! Yanlış!

Soru 10- Aşağıdakilerden hangisi, acil müdahaleleri yönetmenin, otoriteye dayalı olmaktan ziyade kaynak temelli teorik modellerin uygulanmasını gerektirdiğini savunan araştırmacılardan birisi değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 11- Doğal afetlerin, insan eliyle ortaya çıkmış biyolojik ya da teknolojik tehditlerin, bizi, ailemizi, evimizi, işimizi ve içinde yaşadığımız topluluk ve toplumu etkileyebilmesi aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilmektedir?

Doğru! Yanlış!

Soru 12- Acil müdahale yönetimi ile ilgili ilk önemli ders kitabı kimler tarafından kaleme alınmıştır?

Doğru! Yanlış!

Soru 13- Afetin olumsuz etkileri ile başa çıkma süreci sonunda afetzedelerde meydana gelen olumlu dönüşümler aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 14- Psikolojik ilk yardıma ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 15- Yaşanan travmatik olaya ilişkin, gün içinde tekrarlayıcı şekilde akla gelen ve durdurulamayan düşünce tarzı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 16- Aşağıdaki travma sonrası stres bozukluğu belirtilerinden hangisi 0-5 yaş arası çocuklarda görülmektedir?

Doğru! Yanlış!

Soru 17- Türkiye’de afetlerin sosyolojik bir problem olarak ele alınmasının tarihi aşağıdakilerden hangisine dayanır?

Doğru! Yanlış!

Soru 18- Aşağıda yer alan afetzedelere sunulan psikososyal hizmetler hakkındaki açıklamalardan hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

Soru 19- Aşağıda travmatik yaşantıların ardından çocuklarda sıklıkla görülen davranış örnekleri yer almaktadır. Örneklenen bu davranışların psikoloji bilimindeki kavramsal karşılığı doğru sırayla verilmektedir?

Doğru! Yanlış!

Soru 20- Aşağıdakilerden hangisi afetler sonrası afetzedelerin karşılaştığı psikososyal stres kaynakları arasında yer almamaktadır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Afet Psikolojisi ve Sosyolojisi - Vize Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: