Google Adsense Kodu

Borçlar Hukuku – Çalışma Testi (3)

LÜTFEN DİKKAT!!!

Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

Borçlar Hukuku – Çalışma Testi (3)

1. Aşağıdakilerden hangisi teminat sözleşmelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Kişilerin aralarındaki hukuki ilişkiyi diledikleri gibi düzenleyebilmelerini konu alan borçlar hukuku ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi karma tipli sözleşmelerden biridir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi ani edime örnek teşkil eder?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi yapmama borcuna örnektir?

Doğru! Yanlış!

6. Sözleşmeyle taraflardan birinin hiç evlenmeyeceğini taahhüt etmesi halinde sözleşmeye bağlanan hukuki sonuç aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdaki işlemlerden hangisinin yapılması temsilciye özel yetki verilmiş olmasına bağlı değildir?

Doğru! Yanlış!

8. "Taraflar görünürde bir sözleşme yapmalarına karşın, aralarında bu sözleşmenin hiçbir hüküm doğurmayacağı hususunda anlaşıyorlarsa ___________ ile karşılaşılır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi yazılı geçerlilik şekline tabi tutulan sözleşmelerden biridir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangileri resmi şekle tabi sözleşmelerdendir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi kusura dayanan haksız fiil sorumluluğunun unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. İleride normal olarak gerçekleşmesi beklenen kayıpları ifade eden zarar kalemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. İcra memurunun borçlunun evine girerek haciz işlemi uygulaması halinde fiilin hukuka aykırılığını ortadan kaldıran sebep aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi Türk Medeni Kanunu’nda düzenlenen kusursuz sorumluluk hallerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

15. Ayırt etme gücünü geçici olarak kaybedenlerin zararı tazmin yükümlülüğünden kurtulabilmesinin koşulu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Birden fazla kimsenin haksız fiil ile bir zarara sebep olmaları durumunda aşağıdakilerden hangisi söz konusu olur?

Doğru! Yanlış!

17. Türk hukukunda tazminatın başlıca amacı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi haksız fillerde zamanaşımının uzamasına yol açan sebeplerden biridir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi Türk Borçlar Kanunu’nda hüküm altına alman bedensel zarar kalemlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Baygın kazazedeye yardım eden bir kimsenin fiilinin hukuki niteliği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Borçlar Hukuku - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın…
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir… Yolun açık, başarıların daim olsun…