Google Adsense Kodu

Afet Yönetimi Senaryo Uygulamaları – Çalışma Testi (5)

Afet Yönetimi Senaryo Uygulamaları – Çalışma Testi (5)

Soru 1- Aşağıdakilerden hangileri Türkiye Afet Müdahale Planında kuraklık olay türü içinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

Soru 2- Aşağıdakilerden hangisi Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında hazırlanmak zorunda olan planlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 3- Tehlikelerin gerçekleşmesi halinde meydana gelebilecek tüm zarar ve kayıpları tahmin etmeye yarayan bilimsel çalışmalara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 4- Tatbikat ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

Soru 5- Acil durum yönetimi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

Soru 6- Aşağıdakilerden hangisi Türkiye Afet Müdahale Planının planlama sürecinin bölümlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 7- Aşağıdakilerden hangisi acil durum olay türüne bir örnek değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 8- Aşağıdakilerden hangisi afet senaryosu için yapılması gereken temel çalışmalardan biridir?

Doğru! Yanlış!

Soru 9- Aşağıdakilerden hangisi afet senaryolarının amaçlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

Soru 10- Aşağıdakilerden hangileri afet senaryolarında izlenen yol ve yöntemlerdeki farklılıkların nedenleridir?

Doğru! Yanlış!

Soru 11- Aşağıdakilerden hangisi tehlike analizi kapsamında toplanması veya belirlenmesi gereken bilgiler arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

Soru 12- Tehlike oluşturabilecek bir durum ile bu durumdan kaynaklı meydana gelebilecek afet türü aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? Durum Afet

Doğru! Yanlış!

Soru 13- Farklı tür ve büyüklükteki tehlikeler karşısında, insanların ve yaşam çevrelerinin uğrayabileceği fiziksel, toplumsal, ekonomik veya çevresel zarar ve kayıpların ölçüsüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 14- Bir olayın belirli koşul ve ortamlarda doğurabileceği can, mal, ekonomik ve çevresel değerlerin veya varlıkların kaybının gerçekleşme olasılığına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 15- Etkili müdahale ve kurtarma, iyileştirme ve yeniden yapılanma safhası için afetlere hazırlığın artırılmasının önemli bir öncelik olarak ortaya konduğu 2015 yılında Japonya'da gerçekleştirilen uluslararası konferans aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 16- Aşağıdakilerden hangisi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün görevlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 17- Aşağıdakilerden hangisi afet yönetiminin iyileştirme evresinde yapılan çalışmalardan biridir?

Doğru! Yanlış!

Soru 18- Aşağıdakilerden hangileri Roma İmparatorluğu döneminde en çok karşılaşılan afet olaylarıdır?

Doğru! Yanlış!

Soru 19- Aşağıdakilerden hangisi Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu'nun üyesi olan bakanlıklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Afet Senaryosu ve Tatbikatlar - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: