Google Adsense Kodu

2018-2019 – Örgütsel Davranış – Final Deneme Sınavı

2018-2019 – Örgütsel Davranış – Final Deneme Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi gücün koşullarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi yöneticilerin sahip olması gereken teknik bilgi türüne örnek teşkil etmektedir?

Doğru! Yanlış!

3. Çatışmayı yöneltirken ilk yapılması gereken işlem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi, üretkenlik karşıtı davranışlar kapsamında değerlendirilen verimlilik normlarından sapmaya bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

5. Dersine çalışmayan bir bireyin başarılı olmaması, yeteneği olmayan bireyin spor müsabakalarında yenilmesi ya da gözü bozuk bireyin sağlık raporu alamadığı için subay olamaması gibi durumlar ___________ olarak adlandırılır.

Doğru! Yanlış!

6. Örgüt kültürünün üst yönetiminin faaliyetlerini de etkilemesi örgüt kültürünün hangi sonucuna işaret etmektedir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangileri kızgınlık duygusunun oluşmasını sağlayan alt kategoriler arasında yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

8. Bireylerin tutumlarını oluşturan üç bileşen aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru bir şekilde verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

9. Örgüt üyelerinin çoğunluğu tarafından paylaşılan değer, varsayım ve inançları niteleyen örgüt kültürü öncelikle aşağıda verilen disiplinlerden hangisinin çalışma konusudur?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangileri kozmopolit bir yöneticinin sahip olması gereken özelliklerdendir?

Doğru! Yanlış!

11. Bisküvi üretimi yapan bir fabrikanın bisküvi paketlerinin tasarımını bu konuda uzmanlaşmış başka bir firmaya yaptırması durumuna ne ad verilmektedir?

Doğru! Yanlış!

12. Küresel ekonomide başarı için en önemli etkenlerden birisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Örgütsel davranışa katkı sunan disiplinlerle ilgili aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi yaygın iş değerlerinden değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Evlilik yıldönümünü evde eşiyle birlikte kutlamakla önemli bir iş gezisi için şehir dışına gitmek arasında kalan bir çalışanın yaşadığı çatışma aşağıdakilerden hangisine örnek verilebilir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi yöneticinin insanların tutum ve davranışlarını olumlu yönde etkileyecek planlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi çatışmaya kaynaklık eden bilişsel faktörler arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi sosyal psikolojinin örgütsel davranış bilimine katkılarından biridir?

Doğru! Yanlış!

19. Her durumda tutarlı ve aynı biçimde ortaya çıkmakla birlikte, kişiliğin uzun dönemde durağan bir nitelik taşıması anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Örgütsel Davranış - Final Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…