Google Adsense Kodu

2018-2019 – Birey ve Davranış – Final Sınavı

2018-2019 – Birey ve Davranış – Final Sınavı

1. Sabit içsel durumu işaret eden biyolojik denge durumuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Freud, merak kavramını aşağıdaki dürtülerden hangisinin sosyal açıdan uygun şekilde yansıtılması olarak nitelendirir?

Doğru! Yanlış!

3. Bireyin yaşadığı duyguyla ilgili ortaya koyduğu davranışla ilişkili olan duygu süreci düzeyi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi bebeğin yanağına dokunulduğunda başını o tarafa çevirmesiyle ilgili olan reflekstir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi ileri yaşlarda ortaya çıkan yaşamı gözden geçirme davranışını başlatan duruma örnektir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdaki duygu kuramlarından hangisine göre uyarılan birey bu durumu çevredeki ipuçları eşliğinde yorumlar?

Doğru! Yanlış!

7. Ayırıcı özellik yaklaşımına göre, atılgan ve lider özellikli kişiler hangi kişilik tipine girmektedir?

Doğru! Yanlış!

8. Albert Bandura'nın kişilik ile ilgili olarak benimsediği yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Başkasının özelliklerini sanki kendi başarısı yada özelliği gibi üstlenme durumu aşağıdaki savunma mekanizmalarından hangisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi bireyin stresle doğrudan başa çıkma durumunda vereceği tepkilerden biridir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisinde stres durumu ile karşılaşan bireyin geçtiği aşamalar sırasıyla ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdaki psikotik duygusal bozuklukların hangisinde birey hem coşkulu hem de çöküntülü günler geçirir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerin hangisi normal dışı davranışların tanımlanmasında kullanılan ölçütlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Kişilerin hastalık belirtileri yaşamalarına rağmen doktora gitmekten çekindikleri somatoform aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi mantıksız ya da çarpıtılmış fikirlere karşı çıkmak için, danışanların kanıtlar keşfettiği terapi biçimidir?

Doğru! Yanlış!

16. Danışanın psikoterapi sürecinde ilk defa farkına vardığı düşünce ya da anıları sonucunda yaşadığı duygu boşalımı deneyimine ne ad verilmektedir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdaki terapi tekniklerinden hangisi daha çok korku ve kaygıların tedavisinde kullanılmaktadır?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi bireylerin varolan sosyal normlara uyma yönünde baskı hissettiği bir sosyal etki türüdür?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi Hovland tarafından geliştirilen mesaj öğrenme yaklaşımının ikna sürecindeki öğelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Davranış üzerinde ortamsal etkilerin önemini küçük görme ve davranıştan bireyin kişisel bir özelliğinin sorumlu olduğunu varsayma eğilimi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Birey ve Davranış - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…