Google Adsense Kodu

2018-2019 – Genel İşletme – Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı

2018-2019 – Genel İşletme – Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı

1. İnsan kaynakları yönetimi, insan kaynağının sağlanması, istihdamı ve geliştirilmesi ile ilgili politika oluşturma, planlama, örgütleme, yönlendirme ve denetleme faaliyetlerini içeren ve mevcut insan kaynağından en üst düzeyde faydalanmayı sağlayacak ve onların verimliliğini en üst düzeye taşıyacak faaliyetler bütünü olarak tanımlanabilir. Kavram pek çok farklı şekilde tanımlanabilmekle birlikte pek çok tanımda yer alan ortak nokta aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. İş analizinin özenli bir şekilde yapılarak iş tanımının ve iş gerekliliklerinin isabetli bir şekilde belirlenmesi insan kaynakları yönetimi sürecinin hangi adımının başarısında önemli bir etkiye sahiptir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi geleneksel eğitim metotları arasındadır?

Doğru! Yanlış!

4. Belli bir konuda uzman olan yöneticiye, uzman olduğu konuyla ilgili olmak üzere, yaptırım hakkı veren ve belirli bir görevle sınırlı olan yetki türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Personelin işletme dışından almış olduğu eğitimin ücretinin işletme tarafından ödenmesine ne isin verilmektedir?

Doğru! Yanlış!

6. Aynı işin hangi yetkinliklerle gerçekleşebileceğini ifade eden kavram aşağıdaki kavramlardan hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi Temel Performans Değerlendirme Yöntemlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

8. Hiyerarşik düzende yukarıdan aşağıya doğru giden yetki tipi aşağıdakilerin hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Geçmişten günümüze gittikçe değer kazanan insan kaynakları yönetiminin işletmeler için bu kadar önem kazanmasının ve bu yaklaşıma geçişin hızlı olmasının altındaki temel sebep nedir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi insan kaynaklarının üç temel öneminden biridir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdaki muhasebe süreci adımlarının doğru sıralaması aşağıdaki şıklardan hangisinde yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

12. Bir işletmeye ait muhasebe bilgisi hakkında aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

13. Belirli bir tarih itibarıyla işletmenin varlıklarının ve kaynaklarının bir arada raporlandığı finansal tablolara verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Temel muhasebe eşitliği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Bir işletmenin mevcut ve gelecekteki nakit ihtiyacının planlanması, işletmeye fon sağlanması ve bu fonlarla uygun yatırımların yapılması aşağıdakilerden hangisinin konusudur?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi Proforma Finansal Tablolar'ın temel kullanım amacını yansıtmaktadır?

Doğru! Yanlış!

17. Yöneticilerin işletmeyi etkin bir biçimde idare edip edemediklerini değerlendirmek ve gelecekteki risk ve getiri düzeyleri hakkında karar vermek, işletmede ortak olarak kalıp kalmama kararını değerlendirmek amacıyla muhasebe bilgisine ihtiyacı olan taraf aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. İşletmenin belirli bir döneme ait faaliyet sonuçlarının özetlendiği ve hasılatın yer aldığı finansal tablo aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi diğer finansman olanaklarından yararlanma olanağı kısıtlı işletmelerin genelde kullandıkları kısa vadeli finansman kaynağıdır?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde fonların varlıkların edilmesine göre kullanıldığı alanlar yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Genel İşletme - Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…