Google Adsense Kodu

2018-2019 – Genel İşletme – Üç Ders Sınavı

2018-2019 – Genel İşletme – Üç Ders Sınavı

1. İşletmenin sosyal sürdürülebilirlik amacının en iyi tanımlandığı ifade aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi ikincil ihtiyaçtır?

Doğru! Yanlış!

3. Hizmet üreten işletmeler ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

4. Sistem ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin gelecekte kendini görmek istediği konumu ifade eder?

Doğru! Yanlış!

6. Nüfusu yaşlanmakta olan bir toplumun tüketim kalıplarının, nüfusun çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu bir toplumdan farklı olması aşağıdakilerden hangisinin konusudur?

Doğru! Yanlış!

7. Adalet kuramı yaklaşımına göre, aşağıdakilerden hangisi aynı işi yapan kadın ve erkeklere farklı ücret verilmemesi gerektiğini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

8. Birbiriyle çatışan ancak her ikisinin de olası geçerli etik yönleri olan iki seçenekten birinin seçilmesinin gerektiği duruma ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Bir şirketin, başka şirketlerin hisse senetlerinin büyük bir bölümünü (%50'den fazlasını) satın alarak söz konusu şirketlerin yönetimini ve denetimini ele geçirmesiyle oluşan şirketler grubuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Petrol enerjisi kullanacak işletmelerin rafinerilere yakın yerlerde kurulması kuruluş yeri seçimini etkileyen faktörlerden hangisine örnektir?

Doğru! Yanlış!

11. Problemlerin, daha ortaya çıkmadan tahmin edilmesi ve zamanında önleyici tedbirlerin alınmasına dayalı kontrol türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. İşletme yöneticilerinin, periyodik raporları okuyarak ya da bireylerle irtibat kurarak işletmeyi ve dış çevresini daha iyi anlamak amacıyla işletme içinden ve dışından bilgi toplamasını ifade eden yönetsel rol aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi tek kullanımlık plan türlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi dağıtım kanalındaki bir ya da birkaç basamağın ortadan kaldırılmasını ifade eder?

Doğru! Yanlış!

15. Binalar, barajlar, gemiler ve köprüler hangi üretim biçimine örnektir?

Doğru! Yanlış!

16. Mobilya, elektronik eşya ve giyim eşyaları aşağıdaki ürün türlerinden hangisine örnektir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi personel envanterinin içerdiği bilgilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Doğru sayıda ve nitelikte çalışanın, doğru zaman ve yerde yöneticiler tarafından biraraya getirilmesini sağlayan sürece ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Temel muhasebe eşitliği aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

20. İşletmenin belirli bir döneme ait faaliyet sonuçlarının özetlendiği finansal tablo aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Genel İşletme - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…