Google Adsense Kodu

2018-2019 – Genel İşletme – Yaz Okulu Sınavı

2018-2019 – Genel İşletme – Yaz Okulu Sınavı

1. İşletmelerin ürettikleri ürünleri saklayarak, koruyarak ya da depolayarak üretim yapmadıkları ya da yapamadıkları dönemlerde piyasaya sürmeleriyle yaratılan fayda aşağıdakilerin hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Günümüzde işletmeler hangi işletmecilik anlayışına göre faaliyette bulunmaktadır?

Doğru! Yanlış!

3. Maslow'un İhtiyaçlar Hiyerarşisinde itibar, tanınma, değerli hissetme ve takdir edilmeyi ifade eden ihtiyaç aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Örgütleme süreci sonucunda aşağıdakilerden hangileri belirlenmiş olur?

Doğru! Yanlış!

5. Nüfusu yaşlanmakta olan bir toplumun tüketim kalıplarının, nüfusun çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu bir toplumdan farklı olması aşağıdakilerden hangisinin konusudur?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin sektörel çevresini oluşturan bileşenlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi iş etiği ile ilgili yaklaşımlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Etik ikilemin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Salça fabrikasının, domates yetiştirilen bir yere yakın kurulması, kuruluş yeri seçiminde etkili olan faktörlerden hangisiyle ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aynı hammaddeyi kullanan işletmeler arasında yapılan kartel anlaşması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Amaçlar ile bu amaçlara ulaştıracak araçların ve olanakların belirlenmesini ifade eden yönetim fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi bir organizasyonda her astın sadece bir üstten emir alması ve sadece bir üste karşı sorumlu olmasını ifade eder?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi yönetimin temel unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Yalın üretimin amacı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi beğenmeli ürünlerin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Belirli bir zaman diliminde tek bir ürünün üretildiği ve üretim işleminin tekrarlanmadığı üretim şekli aşağıdakilerin hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangileri insan kaynakları bölümünde kullanılabilecek yetkilerdendir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi insan kaynakları yönetiminin fonksiyonlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. İşletmenin sahip olduğu ve gelecekte işletmeye fayda sağlayacak olan ekonomik değerlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. "İşletmenin ____________ incelenerek, işletmenin büyüklüğü, satış eğilimi, ana gider kalemleri ve net kârı gibi konularda bilgi sahibi olunur." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Genel İşletme - Yaz Okulu Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…