Google Adsense Kodu

2017-2018 – Proje Yönetimi – Final Sınavı

2017-2018 – Proje Yönetimi – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangileri, proje başlatma belgesinin oluşturulması sürecini etkileyebilecek çevresel işletme faktörlerindendir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi proje yönetim süreç gruplarının ilk'idir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi proje maliyet yönetimi alt süreç gruplarından biridir?

Doğru! Yanlış!

4.

Doğru! Yanlış!

5. Projenin başarıyla tamamlanmasını engelleyici faktörlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Bir projenin mali kaynaklarının neler olduğu, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve faaliyetler arasında nasıl dağıtılacağını göstermek amacı ile aşağıdakilerden hangisi hazırlanır?

Doğru! Yanlış!

7. Birçok projeyi aynı zamanda yürütebilmek için bir bina kiralanmıştır. Bu binanın aylık kira ödemeleri 1.000 TL'dir ve bir yıl boyunca değişmeyecektir. 1 yıl boyunca değişmeyecek olan bu kira ödemesi, değişkenlik kriterine göre aşağıdakilerden hangi maliyet türüne girer?

Doğru! Yanlış!

8. Daha önceden yürütülmüş benzer bir projedeki kapsam, maliyet, bütçe ve süre gibi parametrelerin değerleri ve büyüklük, ağırlık, karmaşıklık gibi ölçek ölçümlerinin mevcut projedeki aynı parametre ya da ölçümlerin tahmin edilmesinde kullanılan maliyet tahmin yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Proje ekip üyelerinden Ayşe Hanım proje süresince verilen görevleri yaparken aktif faaliyet gerektiren görevleri hızla ve başarı ile yaparken, raporlandırma, araştırma ve okuma gerektiren faaliyetlerde ise oldukça etkisiz kalmaktadır. Kolb’un öğrenme stilleri açısından bakıldığında Ayşe Hanım'ın hangi öğrenme stiline daha yakın olduğu söylenebilir?

Doğru! Yanlış!

10. "Belirli faaliyetler için belirli süreyle projede görev alan ve görevler tamamlandığında projeden ayrılan elemanlara ____________ ekip elemanları adı verilir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

11. ODAK projesinin proje yöneticisi olan Zehra Hanım proje süresince sık sık proje ekip üyelerinden proje ile ilgili ek bir talebi olduğunda “Bu benim görevim değil”, “Proje planında bu yok”, “Vaktim yok, yapmam gereken başka işlerim var” gibi tepkiler almaktadır. Bu durum ODAK projesi ekip üyelerinin etkin bir ekibin sahip olması gereken özelliklerden hangisine yeterince sahip olmadığına işaret eder?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi proje izleme ve kontrol sürecinde proje yöneticisinin karşılaşabileceği süreçlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. "Planlanmış değeri 25 milyon TL olan bir projenin gerçekleşen maliyeti 19 milyon TL iken kazanılmış değeri 27 milyon TL olarak gerçekleşmiştir." Bu proje için maliyet sapması değeri kaç milyon TL’dir?

Doğru! Yanlış!

14. Proje kontrolünde erken uyarı sistemi olarak görülebilecek proje kontrol boyutuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi proje çalışmalarının izlenmesi ve kontrolü içerisinde çıktılar kapsamında ele alınır?

Doğru! Yanlış!

16. Temel olarak bir projenin kapatılmasının karar vericisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Projenin kapatılması için gerekli belgelerin hazırlanmasına ne zaman başlanır?

Doğru! Yanlış!

18. Bir projenin güçlü ve zayıf yanları nasıl tespit edilebilir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi projenin kapatılması için gerçekleştirilmesi beklenen faaliyetlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Proje Yönetimi - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın…
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir… Yolun açık, başarıların daim olsun…