Google Adsense Kodu

2017-2018 – İşletmelerde Sosyal Sorumluluk ve Etik – Üç Ders Sınavı

2017-2018 – İşletmelerde Sosyal Sorumluluk ve Etik – Üç Ders Sınavı

1. Kant sonrası modern ahlakta aşağıdaki kavramlardan hangisi daha çok ön plana çıkmıştır?

Doğru! Yanlış!

2. Sosyal sorumluluklarla ilgili yaklaşımlardan biri olan modern yaklaşıma göre müşterinin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi etik liderlik tarzlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. 2001 yılında İstanbul'da kurulan, iş ahlakı alanında çeşitli yıllarda yayınlanmış 4 adet araştırması bulunan ve araştırmalarını 'Etik Barometre Araştırması' adıyla yayınlayan sivil toplum kuruluşu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Hayatın en önemli değerinin haz ve zevk almak olduğunu ve ideal yaşama ancak bu şekilde ulaşılacağını savunan ahlak teorisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Başta Uluslararası Çalışma Örgütü olmak üzere pek çok sivil toplum örgütünün de desteklediği çalışan haklarıyla ilgili en önemli düzenleme aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Bir işletmede çalışan bireylerin sağlık sorunları gibi kişisel problemlerinden dolayı görevlerini tam olarak yerine getiremeyecekleri halde işe gelmeleri ve bu şekilde düşük performans ile çalışmaları durumunu ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. İşletmelerin araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile bir bütün olarak ilerlemelerini ve dönüşümde üstlendikleri rolü ifade eden etki alanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. İşletme normal faaliyetlerini yürütürken belli bir anda çeşitli plan, politika ve prosedürlerin uygulanması sırasında, çalışanların ve yöneticilerin örgüt kültürünü anlama ve yorumlamalarıyla ortaya çıkan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Örgütlerin etik davranış modeline göre Rol modelleri aşağıdaki kategorilerden hangisinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

11. İşletmelerin ekonomik amaçlarını yerine getirirken çalışanlarının, ortaklarının ve toplumun menfaatlerini de dikkate almak zorunda olması aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanabilir?

Doğru! Yanlış!

12. Yönetenler ve yönetilenler arasındaki güç dağılımının eşitsizliğine dair algılamaları ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Çalışanların daha sağlıklı ve verimli çalışmalarını sağlamak amacıyla çalışma yerlerinin ve kullanılan makinelerin insan fizyolojisine ve psikolojisine uygun olarak dizayn edilmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Oluşturulan bir etik kodun aşağıdaki sorulardan hangisine cevap vermesi beklenmez?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdaki alanlardan hangisinde işletmeler çalışanlarına eğitim verirler?

Doğru! Yanlış!

16. Etik kodlar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

17. Pazarlamada etik konular arasında yer alan dağıtım kanalı yönetiminde özellikle üreticinin güçlü olması durumunda; aracıları, talep üretmesi ve gayretli davranması için tüketicilere yönelten strateji aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Taklit ürünlerin sorumlu tarafları aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Ürünün kendisinden beklenen faydaları sağlaması, tüketicileri rahatsız edecek özelliklerinin olmaması ya da çevreye zarar vermeyecek nitelikte olması için işletmelerin ulaşmak istediği standart aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdaki kavramlardan hangisi insanın 'Ne yapmalıyım? Nasıl yapmalıyım?' sorularına yanıt vermeye çalışır?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - İşletmelerde Sosyal Sorumluluk ve Etik - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…