Google Adsense Kodu

2018-2019 – İnsan Kaynakları Yönetimi – Üç Ders Sınavı

2018-2019 – İnsan Kaynakları Yönetimi – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi performans değerleme sürecinin aşamalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi insan kaynakları yönetiminin temel faaliyet alanlarından “elde tutmada” yer alan temel işlevlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi performansın çıktılara dayalı kriterlerine örnek olarak verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Mülakatı yapan kişinin mülakat sırasında farkında olmadan başını sallayarak adayı olumlaması aşağıdaki mülakat hatalarından hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Mevcut personelin çeşitli sebeplerle işten ayrılması sonucu oluşan personel ihtiyacına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi performans değerlemenin amaçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Bir çalışanın kendisinden istenen zaman içerisinde verilen görevleri yerine getirme ölçüsü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi ustabaşı ve teknisyenlerin seçilerek pedagojik ve teknik bilgilerle donatılıp çalışan eğitiminde kullanılmasını içeren eğitim yöntemidir?

Doğru! Yanlış!

9. Çalışanların kuralların dışına çıkmamaları için kural ve düzenlemelerle önceden yönlendirilmesi çabalarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi strese neden olan örgütsel nedenlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Düzeltici disiplin yaklaşımında kural dışı davranışlar nasıl karşılık bulur?

Doğru! Yanlış!

12. İşkolu ve işyeri ayrımı yapmaksızın aynı meslekte çalışan işçileri bir araya getiren, elektrikçiler sendikası ve marangozlar sendikası gibi örneklendirilebilecek sendika türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Bir üretim birimi başına ya da bir zaman birimi başına ödenmesi gereken ya da kararlaştırılan ücret miktarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi personelin kurallara uymama nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerde disiplin sisteminin kurulması, tanıtılması ve uygulamada tekdüzeliğin sağlanmasından sorumlu organdır?

Doğru! Yanlış!

16. İşçilerin ekonomik ve sosyal hak ve çıkarlarını korumak ve çalışma koşullarını iyileştirmek için kurulan mesleki örgütlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi iş kazalarında rol oynayan güvensiz hareketlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Bireyin performansını sağlayan bilgi, beceri ve davranışlarını içeren sergilenebilir özelliklerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi iş değerlemesi ilkelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi sayısal olmayan iş değerleme yöntemlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - İnsan Kaynakları Yönetimi - Üç Ders Sınavı
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…