Google Adsense Kodu

2017-2018 – Çağdaş Felsefe II – Vize Sınavı

2017-2018 – Çağdaş Felsefe II – Vize Sınavı

1. Bergson’a göre yaşamı bilmek için aşağıdakilerden hangisi gereklidir?

Doğru! Yanlış!

2. Bergson, metafiziği düşünürken model olarak aşağıdakilerden hangisini kullanır?

Doğru! Yanlış!

3. Dasein’ın varlığının birliğini aşağıdakilerden hangisi sağlar?

Doğru! Yanlış!

4. Fenomenolojik çözümleme ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

5. Bergson’a göre bilinç halleri aşağıdakilerden hangisi olamaz?

Doğru! Yanlış!

6. Dasein’ın orada olmasının içerdiği egzistansiyaller aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

7. Özneler-arasılığın nesnelliği koşulladığını söylemek, aşağıdakilerden hangisini öne sürmektir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdaki belirlemelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

9. Dasein’ın varlığının yorumlanmasında aşağıdakilerin hangisi önde gelen bir rol oynar?

Doğru! Yanlış!

10. Kökenlerinden biri Husserl’in fenomenolojisi olan Heidegger’in düşüncesinin diğer kökeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Bergson’a göre, mekanik fiziğe uygun zaman anlayışının zamanın gerçekliğini açıklayamamasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Yaşanan her şimdide geçmişin bütünüyle mevcut olduğu tezi aşağıdakilerden hangisinin reddini içerir?

Doğru! Yanlış!

13. Husserl içsel zaman bilincini incelerken aşağıdakilerden hangisini öne sürmez?

Doğru! Yanlış!

14. Husserl etiğinde doğru duygular ile yanlış duyguları saptamamıza olanak tanıyan disiplin aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Heidegger’in Varlık ve Zaman eserinde özel bir önem verdiği, hatta temel bir duygulanım olarak gördüğü hâl aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Husserl’e göre duyusal görünün a priori görüden farkı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Çağdaş Felsefe II - Vize Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…