Google Adsense Kodu

2015-2016 – İşletme Fonksiyonları – Vize Sınavı

2015-2016 – İşletme Fonksiyonları – Vize Sınavı

1. Bilimsel Yönetim Yaklaşımı'nın öncülüğünü aşağıdaki bilim insanlarından hangisi yapmıştır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi hizmet işletmelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangileri yönetimin fonksiyonlarındandır?

Doğru! Yanlış!

4. Vekâlet verenle, vekil arasında gerçekleştirilen sözleşmeyi ele alan ve en etkin sözleşmenin nasıl kurulabileceğini araştıran yaklaşıma ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi yöneticinin sorumluluklarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangileri tutundurma faaliyetlerindendir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi tüketim mallarının sınıflaması içinde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

8. Beğenmeli ürünlerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangileri pazarlama kanallarının sunduğu faydalardandır?

Doğru! Yanlış!

10. Bir tüketicinin bir işletmeden yaşamı sürecince yapabileceği tüm satın almalarının değeri, o işletme için neyi ifade eder?

Doğru! Yanlış!

11. Ürün tasarım sürecinin genel evreleri aşağıdaki seçeneklerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

12. İşletmelerde hücresel üretimi kullanmanın avantajlarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

13. Çift kutu kontrol yöntemi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

14. İdeal şartlar altında belirli bir sürede elde edilen maksimum üretim miktarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Robotlar, bilgisayarlar ve sayısal kontrollü makineler gibi programlanabilir otomasyon elemanlarından oluşan, esnek ve değişken müşteri talebine cevap verebilen, belirli bir ürün grubunu düşük maliyetle ve değişik miktarlarda üretebilen ve hâlen gelişmeye devam eden sisteme ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Duran varlıklara yatırım yapmadan önce yapılacak yatırımın; pazar, teknik ve finansal açıdan yaşam kabiliyetinin olup olmadığına ilişkin yapılan çalışma ve analizlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Dağıtılmayan kârlar, işletme bilançosundaki kalemlerin hangisi içerisinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi işletme riskini etkileyen faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin faaliyette bulunabilmeleri için ihtiyaç duyduğu maddi varlıklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Daha önce işletmelerin nihai amacı olarak tanımlanan klasik kâr maksimizasyonu yerine 2000'li yıllarda aşağıdaki amaçlardan hangisi benimsenmiştir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - İşletme Fonksiyonları - Vize Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…