Google Adsense Kodu

2017-2018 – Halkla İlişkiler – Vize Sınavı

2017-2018 – Halkla İlişkiler – Vize Sınavı

1. Halkla ilişkiler açısından halk kavramının kullanımı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi sosyal medya ve halkla ilişkiler arasındaki ilişkiyi belirleyen kavramlar arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

3. Ledingham ve Bruning’e göre, katılan tüm taraflara ekonomik, sosyal, siyasal ve/veya kültürel yararlar sağlayan ve karşılıklı olumlu bakışla nitelendirilen, bir örgütle hedef kitlesi arasında var olan bir duruma ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. "Kuruluşların yaptığı çalışmalarda, aldıkları kararlarda ilgili hedef kitlesini düşünmesi ve onların zararına olabilecek davranışlardan kaçınması ___________ özünü teşkil etmektedir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi kuruluşların halkla ilişkiler ajansı seçerken dikkat etmesi gereken en önemli özelliklerden biridir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi bir kuruluşun kendi bünyesinde bir halkla ilişkiler birimi kurması ya da profesyonel bir ajanstan hizmet alması için gerekli şartlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Lobicilik kavramı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler açısından bir haberin medyada yayınlanması için sahip olması gereken özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. "Halkla ilişkiler sürecinde kaynak mesajı düşünüp tasarlar, mesajlar daha sonra uygulamaya dönüşür, kodlanır, belli bir kitle iletişim aracı ya da ortamı ile hedef kitleye iletilir, hedef kitle de mesajı yorumlar ve mesajın anlaşılıp anlaşılmadığını belirten bir sinyali kaynağa ____________ ile geri gönderir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi Safko ve Brake'e göre, bireylerin sosyal medya ile ilişkide bulunduğu temel kullanma kategorilerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Bir halkla ilişkiler kampanyasının planlamasında kullanılan strateji kavramını aşağıdakilerden hangisi açıklar?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi bir halkla ilişkiler planı oluşturulurken araştırma aşamasında yapılması gereken en önemli işlemlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi Cutlip, Çenter tarafından geliştirilen halkla ilişkiler planı adımları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

14. Halkla ilişkiler kampanyalarında amaçların belirlenmesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

15. İç halkla ilişkiler faaliyetlerinden biri olan toplantının düzenlemesinde aşağıdakilerden hangisine öncelikle dikkat etmek gerekir?

Doğru! Yanlış!

16. Kuruluşa özel, sadece çalışanların yararlanabildiği, bir ağ üzerinden çalışanların çeşitli bilgilere ulaşıp, haberleşebildiği ve iş süreçlerini takip edebildiği internet ağına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi bir halkla ilişkiler kampanyası belirlenirken hedef kitlenin psikografik özellikleri arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler faaliyetlerinde basılı medya kullanılırken halkla ilişkiler uzmanlarının dikkat etmesi gereken unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi çalışanların ailelerine yönelik düzenlenen öncelikli bir iç halkla ilişkiler faaliyeti olarak bilinmektedir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerde kullanılan internet temelli iletişim aracı türlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Halkla İlişkiler - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…