Google Adsense Kodu

2016-2017 – İşletme İlkeleri – Final Sınavı

2016-2017 – İşletme İlkeleri – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin iç çevresini oluşturan unsurlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

2. Tüm işletme faaliyetlerinin odak noktasında aşağıdakilerden hangisi bulunur?

Doğru! Yanlış!

3. Hisse senetleri halka arz edilmiş olan veya ortak sayısı 500’ü geçmiş olan şirketlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Sonuçlar ve kararlardaki fikir birliği ile ekonomik çıkarlara karşı sosyal ve refah talepleri arasında denge için yapılan tercihlerle ilgili inanç ve ilkelerin bütününe ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi işletme kurulurken alınması gereken yasal izinlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. İşletme kurma düşüncesinin doğmasından, yatırımın sonuçlandırılıp işletmeye geçiş aşamasına kadar yapılan harcamaların tümüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. İki veya daha fazla sayıdaki işletmenin tasarruf amaçlı olarak finansal açıdan birleşmelerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Salça üretimi yapan bir işletmenin, salça üretiminde kullandığı domatesi işletmenin yetiştirip, salça üretiminde kullanması aşağıdaki büyüme türlerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

9. İşletmenin kuruluş sürecinde yapılması düşünülen yatırımın yararlarını, yatırıma ayrılacak kaynakların alternatif kullanımlarını belirleyerek, en kârlı yatırım alanının seçimini sağlamayı amaçlayan çalışma aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi “Değişken Giderler” kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi büyümenin sakıncalarından biridir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama karmasından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. İşletmenin rakiplerine kıyasla daha iyi yaptığı bir iş olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi satın alma sonrasında işletmelerde bütünleştirilmesi gereken bazı stratejik unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Uruguay Görüşmeleri’nin getirdiği en büyük yenilik aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi küreselleşmenin göstergeleri konusunda OECD'nin yaptığı yayınlarda sıralanan göstergelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi yönetimin temel fonksiyonlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Yabancı ülkelerdeki işgücünün yeterli becerilere, bilgi birikimine gerekli uzmanlık seviyesine sahip olmadığını düşünen, stratejik kararların alınmasında ve teknoloji konusunda yabancı çalışanlara güvenmeyen yöneticiler aşağıdaki bakış açılarından hangisine sahiptirler?

Doğru! Yanlış!

19. Süpervizör aşağıdaki yönetim düzeylerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

20. Belirli parçalardan oluşan, bu parçalar arasında belirli ilişkiler barındıran ve aynı zamanda bu parçaların dış çevre ile ilişkisinin olduğu bütüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - İşletme İlkeleri - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…