Google Adsense Kodu

2019-2020 – İşletme İlkeleri – Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı

2019-2020 – İşletme İlkeleri – Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangi kurumun amacı tüm dünyada parasal alanda iş birliğini güçlendirmek, finansal istikrarı sağlamak, uluslararası ticarete destek olmak, istihdamı arttırmak, sürdürülebilir ekonomik büyümeye yardımcı olmak ve fakirliği azaltmaktır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangi örgüt dış ticaretle ilgili olan diplomatik müzakerelere platform oluşturan, genel kabul görmüş uluslararası ticaret kuralları belirlenmesini sağlayan, ticaretle ilgili ulusal yasaların düzenli olarak gözden geçirilmesini amaçlayan tüzel kişiliğe sahip bir örgüttür?

Doğru! Yanlış!

3. Belirli bir iş alanı ya da kesiminde devlet kısıtlamalarının azaltılması ya da tamamen kaldırılmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Bilgi toplumunun en önemli özelliği nedir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi Fırsatların, Üstünlüklerin, Tehditlerin ve Zayıf yönlerin belirlenerek işletme başarısı üzerindeki kilit role sahip faktörlerin tespit edilmesi ve bu faktörlerin stratejik kararlarda kullanılacak şekilde yorumlanmasıdır?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin başka işletmeler ile iş birliği yaparak büyümesini ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin faaliyet gösterdiği alanda gelişim sağlayarak riskli alanlardan kaçınma stratejisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi sınır ötesi küresel rekabet stratejisinin aksine, küresel rekabet için belirli bir pazar payına ve belirli bir ya da birkaç ürüne odaklanmayı ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

9. Pazarın çok dar bir tüketici grubunun istek ve ihtiyaçlarına odaklanmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi kârsız ve verimsiz stratejilerin sonlandırıldığı strateji türüdür?

Doğru! Yanlış!

11. Seçeneklerden hangisi sistemin bileşenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Seçeneklerden hangisi muhasebenin faaliyetlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Seçeneklerden hangisi halkla ilişkiler faaliyetleri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

14. Halkla ilişkiler sürecinin hangi aşamasında belirlenen mesajlar, kararlaştırılan araç ve yöntemlerle, belirlenen hedef kitleye ulaşılır?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi nitelik yönünden diğerlerinden ayrıdır ?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdaki fonksiyonlardan hangisi nitelik yönünden diğerlerinden farklıdır?

Doğru! Yanlış!

17. İnsan kaynakları fonksiyonu söz konusu olduğunda boş müdür yardımcısı pozisyonu için, şef olarak görev yapan Ferhat bey terfi ettirilerek göreve getirilmiştir. Bu durum aşağıdaki kavramlardan hangisi ile açıklanabilir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi sistemin bileşenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Yönetim sürecinde belirlenen görevler için sorumlulukların verilmesi aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

20. İşletmenin ihtiyaç duyduğu fonların en uygun koşullarda sağlanması ve bu fonların en etkin biçimde kullanılması ile ilgili faaliyetlere ne ad verilmektedir?

Doğru! Yanlış!

2019-2020 - İşletme İlkeleri - Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…