Google Adsense Kodu

2019-2020 – İşletme İlkeleri – Vize (Ünite 3-4) Deneme Sınavı

2019-2020 – İşletme İlkeleri – Vize (Ünite 3-4) Deneme Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin sınıflandırılmasına yönelik yaklaşımlar incelendiğinde en yaygın kullanılan ölçütlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Türkiye'de işletmelerin hukuki yapısını düzenleyen temel kanun aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Çiftçilik, hayvancılık, balıkçılık ve ormancılıkla uğraşan işletmelerin geneline ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Sermayesinin tamamı devlete ait, iktisadi alanda ticari esaslara göre faaliyet göstermek üzere kurulan şirketlere ne denir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi, işletmelerin büyüklüğünün belirlenmesinde kullanılan ölçütlerden biri olarak belirlenen niceliksel (kalitatif) ölçütler arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin büyüklüklerine göre sınıflandırılmasında kullanılan tanımlar arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

7. Yıllık istihdam edilen çalışan sayısı 50 kişiden az olan ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 25 milyon Türk lirasını aşmayan işletmelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Seçeneklerden hangisinde faaliyet alanına göre işletme türleri bir arada verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

9. Yıllık istihdam edilen çalışan sayısı 10 kişiden az olan ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 3 milyon Türk lirasını aşmayan işletmelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Seçeneklerden hangisi limited şirketlerin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. İşletmenin bireyi, toplumu ve çevreyi etkileyen eylemleri için sorumlu davranmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. "İşletmenin ..................... sorumluluğu, insanı, toplumu ve çevreyi etkileyen herhangi bir eylemi için işletmenin sorumlu davranması anlamı taşımaktadır." Boşluğa hangi kavram gelmelidir?

Doğru! Yanlış!

13. İşletmelerde sosyal sorumluluk piramidinin en üst basamağında hangi sorumluluklar yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi sosyal sorumluluğun boyutlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi iş ahlakı ile ilgili işletme dışı faktörlerle ilgili konulardan biridir?

Doğru! Yanlış!

16. Ahlak sistemlerinden relativizm'e göre karar verme ölçütü nedir?

Doğru! Yanlış!

17. Carroll’a göre, işletmenin sosyal sorumluluk piramidindeki, gönüllü sorumluluklar nelerdir?

Doğru! Yanlış!

18. Sonuç yaklaşımı aşağıdaki iş ahlakıyla ilgili kuramlardan hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

19. İşletmenin bireyi, toplumu ve çevreyi etkileyen eylem(ler)i için sorumlu davranması hangi kavramı ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

20. İş ahlakıyla ilgili literatürde genel olarak üç temel kuramsal yaklaşım bulunmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

2019-2020 - İşletme İlkeleri - Vize (Ünite 3-4) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…