Google Adsense Kodu

Gelişim Psikolojisi – Çalışma Testi (11)

Gelişim Psikolojisi – Çalışma Testi (11)

1. Eskişehir’de üniversite öğrencileri üzerinde yapılan bir araştırmayı Türkiye’deki diğer üniversite öğrencilerine de genelleyebilmek için aşağıdaki kavramlardan hangisi kullanılır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi bilimsel yöntemin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. İnsanı bir hayvan olarak ele alan ve insan davranışlarını açıklarken genetik ve çevre faktörlerinin etkisini araştıran psikoloji yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Kitap okuma ve düzenli beslenme gibi birbirleriyle ilişkisi olmayan iki değişken arasında nedensellik ilişkisi olduğunu düşünerek araştırma yapmak, aşağıdaki kavramlardan hangisini ihlal eder?

Doğru! Yanlış!

5. Davranışçı akım içerisinde şartlanmanın öğrenme üzerindeki etkisini araştıran bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. 3-5 yaş arasındaki çocukların zihinsel gelişimiyle ilgilenen psikolojinin alt dalı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Bireylerin iş tatminlerini ölçen işlemsel tanım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi sözdebilimin özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

9. Takım çalışmasının yaratıcılık kapasitesi üzerindeki etkisinin araştırıldığı bir çalışmada bağımlı değişken aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Bilimin meydana gelen olay ve olguları tarif etme amacı aşağıdaki kavramlardan hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. İskelet kaslarına sinyal taşıyan sinirlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Algoritmaların zihinde olmaması durumunda, karar verirken bilişsel kestirmeler sağlaması amacıyla kullanılan zihinsel kısa yollara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Duysal ve motor sinyalleri ileten sinirler için geçiş yolu oluşturan yapı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi bilişsel psikolojinin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Duygu durumlarını düzenleyen, iştah ve uykusuzluk gibi güdüleri tetikleyen nörotransmitter aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Yöneticinin işyerindeki sorunları yirmi sene önceki yöntemlerle çözmeye çalışması aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi aynı masada yemek yiyen insanların arkadaş grubu olduğunu düşünmemize neden olan algısal organizasyon ilkelerindendir?

Doğru! Yanlış!

18. Sinir hücreleri arasında iletiyi sağlayan özelleşmiş bağlantı bölgelerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Beyin omurilik sıvısının yapımından sorumlu hücre tipi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Gökyüzünde parlak ve belirgin olmayan objelerin daha uzakta algılanmasını sağlayan derinlik algısı ipucu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Psikoloji - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…