Google Adsense Kodu

2015-2016 – Proje Yönetimi – Final Sınavı

2015-2016 – Proje Yönetimi – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi proje sınıflandırılmasında kullanılan teknoloji seviyelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi kalite yönetim planının temel unsurlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi proje iletişim yönetiminin alt süreç gruplarının içinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

4. Proje çalışma bildirimi içinde yer alan bilgiler aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

5. Riske karşı bir eylemde bulunmanın maliyeti beklenen zarardan daha fazla ise hiçbir şey yapmadan sonuçlara katlanmaya razı olmaya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. "Bir projede yer alan bir iş 15 saat işçilik gerektirmektedir, işçilik saat ücreti 100 TL, bu iş için gereken hammadde-malzeme maliyeti ise 2.550 TL olarak belirlenmiştir. Bu işe genel üretim maliyetlerinden de doğrudan işçilik maliyetlerinin %50 si oranında pay verilecektir." Bu durumda işin toplam maliyeti kaç TL'dir?

Doğru! Yanlış!

7. Onaylanmış bir maliyet temeli veya maliyet performans temel çizgisi belirlemek üzere aşağıdakilerden hangisi yapılır?

Doğru! Yanlış!

8. Belirli bir dönemde işletmenin gerekli olan kaynakları nasıl elde edeceğini ve bu kaynakların nasıl kullanılacağını belirten ve bunu sayısal olarak açıklayan ayrıntılı plana ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi mikroyönetimin belirtilerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi Herzberg’e göre motivasyon araçlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

1. "MALİYET ÖNEMLİ firmasında UCUZ projesi sırasında bir kalite problemi yaşanır. Problemle ilgili proje yöneticisi hemen ilgili kayıtları araştırır, konu ile ilgili bir ekip oluşturur. Ekibin problemle ilgili tüm verileri araştırmasını talep eder. Ekip ilgili verileri bulup, inceler. Ardından çözüm önerilerini getirir. Ekibin çözüm önerileri hemen uygulanır ve kalite problemi çözümlendi diye proje ile ilgili yöneticilere bilgi verilir." Proje kalite yönetimi açısından bakıldığında yukarıda anlatılan kalite yönetimi PUKÖ sürecinin hangi aşamalarını içermektedir?

Doğru! Yanlış!

12. Sözleşmeli ekip elemanları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

13. Bir projede çizelge sapması 14.000 ve planlanmış değer 17.000 olarak ortaya çıktığına göre, bu projenin çizelge sapması oranının (SVP) değeri nedir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi projenin izlenmesi ve kontrolü aşamasında proje yöneticisinin karşılaşabileceği süreçlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Planlama süreçlerinin çıktısı olan tüm alt yönetim planlarını ve temel çizgileri bütünleştiren ve birleştiren plana ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Risk ile başa çıkmak üzere uygulanan ve mühendislik çözümlerine ihtiyaç duyulan durumlarda mühendislik sonuçlarının teknik ayrıntılarının incelenmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Projenin kapatılması sürecinin son aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi projenin kapatılması sürecinin araç ve tekniklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

19. PMBOK 2013’e göre projenin kapatılması süreci, aşağıdaki bilgi alanlarından hangisi ile ilişkilidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi projenin tamamlanması için yürütülmesi beklenen faaliyetlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Proje Yönetimi - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın…
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir… Yolun açık, başarıların daim olsun…